Geri Dön
Mardin Mardin’den YKS'de derece yapan öğrencilere Cumhuriyet altını

Mardin’den YKS'de derece yapan öğrencilere Cumhuriyet altını

Mardin’den YKS'de derece yapan öğrencilere Cumhuriyet altını

Mardin’den YKS'de derece yapan öğrencilere Cumhuriyet altını

Nezir GÜNEŞ/MARDİN,(DHA)- YÜKSEÖĞRETİM Kurumları Sınavı'nda (YKS) Sayısal puanında Türkiye sıralamasında derece yapan Mardin Fen Lisesi öğrencileri Cumhuriyet altını ile ödüllendirildi.
Mardin’de YKS sınavında Mardin Fen Lisesi öğrencileri Emre Aydın Y-Sayısal puanında Türkiye 6’ncısı, Selman Doğan Türkiye 103’üncüsü, İrem Özmen de Türkiye 149'uncusu oldu. Okula gelen Mardinli iş insanı Rıdvan Aşar, başarılı öğrencilere Cumhuriyet altını hediye etti.
Türkiye sıralamasında 6’ncı olan Emre Aydın, "YKS 2022'de ham puanda sekizinci, yerleştirme puanında da altıncı oldum. Sınav süreci tek kişiyle yürütülen bir süreç değil. Baya uzun bir süreçti ve bu süreçte başarıyı tek başıma üstlenmedim. Bu yüzden bu süreçte bana yardımcı olan ilkokul öğretmenlerimden başlamak üzere tüm öğretmenlerime çok teşekkür ediyorum. Böyle başarıların ödülsüz kalmaması da güzel bir şey” dedi.
Okul Müdürü Mehmet Nuh Çeçen de, öğrencilerinin bu başarısının kendilerini çok mutlu olduğunu ifade ederek, “Öğrencilerimizle gurur duyuyoruz. İleriki öğrenim hayatlarında da başarılar diliyoruz. İnşallah güzel bir kariyerle ilimize, Mardinimize faydalı olurlar” diye konuştu. 
İş insanı Rıdvan Aşar ise, Mardin’in gururu olan gençleri küçük de olsa ödüllendirmek istediklerini söyledi. (DHA)
FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber