Geri Dön
Midyat Midyatlı şehit Halit Altun adına kütüphane

Midyatlı şehit Halit Altun adına kütüphane

Midyatlı şehit Halit Altun adına kütüphane

Midyatlı şehit Halit Altun adına kütüphane

Mehmet Halis NAYIFOĞLU/MİDYAT(Mardin), (DHA)- MARDİN-Midyatlı Şehit Uzman Çavuş Halit Altun adına köyünde yaptırılan kütüphane, öğrencilere hizmet vermeye başladı.
Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde Haziran 2021'de askeri TIR'ın çırçır fabrikasının duvarına çarpması sonucu şehit olan Midyatlı Uzman Çavuş Halit Altun adına ailesinin de yaşadığı kırsal Şenköy Mahallesi'ndeki Şenköy Anadolu Lisesi'ne hayırseverler tarafından yaptırılan kütüphanenin açılışı gerçekleştirildi. 3 bin kitap kapasiteli ve ders çalışma salonu bulunan kütüphanede Türk ve dünya klasikleri başta olmak üzere hikaye ve çeşitli türlerde kitaplar bulunuyor. İlçe Kaymakamı Ahmet Solmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahim Çelik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay, kurum müdürleri ve şehidin ailesi ile yakınlarının katıldığı açılış sonrası davetliler kütüphaneyi gezdi.
Şehit Altun'un annesi Aliye Altun, "Oğlum için kütüphane açtılar. Çok gurur duydum. Çocuklar da faydalanacak. Çok mutluyum, herkese çok teşekkür ederim. Allah razı olsun" dedi.(DHA)

FOTOĞRAFLI
 

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber