Geri Dön
Nusaybin Nusaybin’de Wushu Kung Fu Şampiyonası

Nusaybin’de Wushu Kung Fu Şampiyonası

Nusaybin’de Wushu Kung Fu Şampiyonası 

Nusaybin’de Wushu Kung Fu Şampiyonası

Ahmet AKKUŞ/NUSAYBİN,(Mardin),(DHA)-MARDİN’in Nusaybin ilçesinde farklı illerden gelen 275 sporcunun katılımıyla iller arası Wushu şampiyonası başladı. 
Nusaybin Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı, Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu (TWF) ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü organizasyonunda ilçede ‘Dünyanın İlk Üniversitesi Nisibis Akademi İller Arası Nusaybin Wushu Kung Fu Şampiyonası" başladı. Atatürk Spor Salonunda düzenlenen şampiyona İstanbul, Diyarbakır, Batman, Hakkari, Hatay, Kars, Siirt, Kahramanmaraş, Mardin, Gaziantep, Şanlıurfa, Şırnak, Bitlis ve Malatya’dan gelen 275 sporcunun geçişleriyle başladı. Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı, ilçenin geçmişteki kötü algısını kırmaya çalıştıklarını söyledi. Adını güzel etkinliklerle duyurmaya çalışan, örnek bir ilçe olma yolunda hızla ilerlediklerini ifade eden Kayabaşı, “Ülkemizin 14 ilinden 375 sporcumuzu, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı Nusaybin'de ağırlamaktan onur duyuyoruz. Bölgemizin yavruları, çocukları bizim için kıymetlidir. Allah'ın izniyle Nusaybin'in kuzularını, bölgemizin kuzularını dağdaki çakallara yem etmeyeceğiz" dedi.
İki gün sürecek şampiyonada Minikler, Yıldızlar, Gençler, Büyük kadınlar ve büyük erkekler kategorilerinde müsabakalar başladı.(DHA)
FOTOĞRAFLI
 

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber