Geri Dön
Gülnar Mersin’de ‘Orman Yangını Saha Tatbikatı' gerçekleştirildi

Mersin’de ‘Orman Yangını Saha Tatbikatı' gerçekleştirildi

Mersin’de ‘Orman Yangını Saha Tatbikatı' gerçekleştirildi

Mersin’de ‘Orman Yangını Saha Tatbikatı' gerçekleştirildi

MERSİN, (DHA)- MERSİN'de AFAD ve Orman Genel Müdürlüğü koordinesinde ‘Büyük Orman Yangını Tatbikatı’ Vali Ali Hamza Pehlivan başkanlığında gerçekleşti.
İçişleri Bakanlığı, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından ilan edilen 2022 Afet Tatbikat Yılı kapsamında, AFAD ve Orman Genel Müdürlüğü koordinesinde Gülnar ilçesinde ‘Büyük Orman Yangını Tatbikatı’ gerçekleşti. Senaryo gereği bir otelde oluşturulan  İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Merkezi Vali Ali Hamza Pehlivan başkanlığında toplandı. Toplantıya Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, ilçe kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Necip Çarıkcıoğlu, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Albay Oğuz Bavbek, Mersin AFAD Müdürü Cenk Yıldız ve Orman Bölge Müdürü Kenan Akduman’ın yanı sıra, Gülnar, Aydıncık ve Silifke İlçe Belediye Başkanları, ilgili bölge ve il müdürleri, AFAD ile Kızılay ekipleri,STK Temsilcileri ve gönüllüler katıldı.
 Yanışlı ve Büyükeceli mahallelerinde yapılan tatbikata  başta Orman Bölge Müdürlüğü olmak üzere toplam 23 afet grubu, yerel destek ekipleri, AFAD Gönüllüleri ve STK’lardan 812 personel ve 179 araç katıldı.  Senaryo gereği Gülnar ilçesi Yanışlı Mahallesinde başlayan yangın, Vali Ali Hamza  Pehlivan başkanlığında toplanan İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Merkezi’nden anbean takip edildi. AFAD İl Müdürü ve Orman Bölge Müdürünün paydaş kurumları bilgilendirdiği koordinasyon merkezinde bir açıklama yapan  Vali Pehlivan, özellikle kentin coğrafi konumu, coğrafi yapısı ve bitki örtüsü özellikleri itibariyle başta yangın olmak üzere diğer afet türlerinin de yaşanabildiği bir yer olduğuna dikkat çekti.
Senaryo gereği yangından ormandaki ağaçlar, orman çevresindeki mahallelerde bulunan konutlar, yazlıklar ve bir otel etkilendi. Bu kapsamda Yanışlı Mahallesinden tahliyeler yapıldı,  Büyükeceli mahallesine ise 200 adet çadır ile geçici barınma merkezi kuruldu.
Tatbikatın sona ermesinin ardından Vali Pehlivan, saha incelemesi yaptı. Tatbikata katılan ekipleri ziyaret ederek bir süre sohbet etti, bilgi alışverişinde bulundu. Bütün personeli, gönüllüleri ve katkı sunan herkesi çalışmalarından dolayı tebrik etti.
Tatbikatın ardından değerlendirmelerde bulunan Vali Pehlivan, tatbikatın her aşamasının başarıyla gerçekleştirildiğini belirtti. (DHA)
FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber