Geri Dön
Merkez Sanat Kırsalda Projesi tamamlandı

Sanat Kırsalda Projesi tamamlandı

Sanat Kırsalda Projesi tamamlandı

Sanat Kırsalda Projesi tamamlandı

Mustafa ERCAN/MERSİN, (DHA)- MERSİN'de yürütülen Nevit Kodallı Güzel Sanatlar Lisesi'nin öncülüğünde yürütülen  'Sanat Kırsalda Projesi' ile Erdemli, Aydıncık, Bozyazı ve Anamur ilçelerinde düzenlenen Sanat Şenliği tamamlandı.
Mersin, Mezitli, Erdemli, Aydıncık, Bozyazı, Anamur Milli Eğitim Müdürlükleri işbirliği ile Nevit Kodallı Güzel Sanatlar Lisesi'nin öncülüğünde yürütülen 'Sanat Kırsalda' projesi kapsamında Erdemli, Aydıncık, Bozyazı ve Anamur ilçelerinde sanat şenliği yaşandı. Erdemli ilçesinde Limonlu Ortaokulu, Aydıncık ilçesinde Aydıncık Ortaoklu, Bozyazı ilçesinde Bozyazı Ortaokulu, Anamur ilçesinde Zehra Marulyalı Yatılı Bölge Okulu ev sahipliğinde yapılan etkinliklere civar okullardan da Müzik ve Görsel Sanatlar öğretmenleri eşliğinde öğrenciler katıldı.
Canlı resim performanslarını izleyen öğrenciler arasından istekli olanlar da çalışmalara eşlik etti, resim yaptı. Müzik performanslarına tüm öğrenciler coşku ile eşlik ederek, eğlenip öğrendi.
Proje ekibinin mimarları ve aynı zamanda Nevit Kodallı Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve idarecileri Hasan Jira, Tugay Gezgin, Seher Mansuroğlu, Şengül Bulut Yel, Seçin Sardaş Çelik, Ahmet Gürsu ve yetenekli sanatçı adayı öğrenciler Eylül Asil, Nisanur Durmuş, Ayşenaz Göçer, Ece Beril Taş, Melike Öz, Ahmetcan Ebil, Nuri Affan Şahin, Arif Şen, Oğuzhan Çetinkaya, Doğan Berkay Kubat, Nil Ummak, Ozan Toprak, Yıldız Elif Tokunç, Uğur Can Şahin, Beren Çeliker, Ali Kamış, Ramazan Genç, Nejdet Birkiye projenin gelenekselleşerek her yıl daha çok öğrenciye ulaşmak dilekleri ile projenin son durağı Anamur ilçesinden ayrıldı.
Ayrıca, proje kapsamında resim ve müzik alanlarında aktivitelerin yapıldığı okullarda öğrenciler sanatla içiçe bir gün geçirirken hem eğlenip hem de İlgi ve yeteneği olan ortaokul öğrencileri eğitimlerine yön verecek yeni bakış açıları kazandı. Nevit Kodallı Güzel Sanatlar Lisesi'ne giriş için  yetenek sınavı ve eğitim süreci hakkında bilgi edindi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber