Geri Dön
Datça Datça Mutfağı tanıtıldı

Datça Mutfağı tanıtıldı

Datça Mutfağı tanıtıldı

Datça Mutfağı tanıtıldı

Mehmet ÇİL / DATÇA (Muğla), (DHA) - MUĞLA'nın Datça ilçesinde, Türk Mutfağı Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikte, katılımcılara tarhana çorbasından kuru fasulyeye, keşkekten kabak çiçeği dolmasına kadar çeşitli yemekler ikram edildi.

Cumhurbaşkanlığı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı desteği ile hazırlanan 'Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı' kitabından hareketle bu yıl ilk defa kutlanan Türk Mutfağı Haftası kapsamında, Datça Cumhuriyet Meydanı'nda bir etkinlik düzenlendi. Etkinliğe Datça Kaymakamı Mesut Çoban ve yüzlerce Datçalı katıldı. Atatürk ve şehitlerin anısına bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı, öğrenciler tarafından şiirler okundu,
Meydanda kurulan yemek stantları davetliler tarafından ziyaret edildi.
Datça Kaymakamı Mesut Çoban, kazanda keşkek pişiren bir ustayı büyük bir ilgiyle izledi. Daha sonra eline eldiveni geçiren Kaymakam Çoban, "Antalyalıyım, Yörük çocuğuyum" dedi, kazanın başına geçti ve tahta dövme kaşığı ile bir süre keşkek kardı.
Mekteplisinden alaylısına, her yaştan kadın-erkek onlarca kişinin kendi elleriyle yaptığı yemeklerin tanıtıldığı etkinliğe, yöresel halk oyunları ekibinin gösterileri ayrı bir renk kattı. Halk oyunları ekibinin gösterilerinden sonra, konuklara yemek ikramında bulunuldu. Hazırlanan yemeklerin dağıtımı yapılırken, mikrofondan da yemeklerin hakkında bilgi verilerek, tanıtımı yapıldı.

Etkinlik, damat tatlısı yarışması ile sona erdi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber