Geri Dön
Datça Datça'da resim çalıştayı düzenlendi

Datça'da resim çalıştayı düzenlendi

Datça'da resim çalıştayı düzenlendi

Datça'da resim çalıştayı düzenlendi

Mehmet Çil/DATÇA(Muğla),(DHA) - MUĞLA'nın Datça ilçesinde, Uluslararası Knidos Kültür ve Sanat Akademisi (UKKSA) tarafından resim çalıştayı düzenlendi.
UKKSA'de bu yılın ilk konukları Romanyalı sanatçılar oldu. Resim çalıştayına, Romanya'nın Alba Iulia kentinden 12'si sanatçı 25 kişilik bir kafile katıldı.

Datça ilçesinde restore edilen eski bir okul binasında 15 yıl önce kurulan UKKSA tarafından 23-29 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen resim çalıştayına Romanya Alba Iulia Belediye Başkanı Geabriel Plesa ve Romanya Tarihi Şehirler ve Bölgeler Genel Sekreteri Carmen Maria Stefanescu'nun da katıldı. Çalıştayın sonunda, Romanyalı sanatçıların eserleri sanatseverlerle buluştu. Yağlı boya ve sulu boya çalışmaların yanı sıra karikatürist Marian Avremescu'nun eserleri izleyenlerden tam not aldı. UKKSA Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Metin serginin açılışında yaptığı konuşmada, Romanyalı sanatçıları Datça'da ağırlamaktan mutlu olduklarını söyledi. Metin, “Eserlerinizi, Türkiye'deki sanatseverlere buluşturmaktan onur duyuyorum. Sizleri çok sevdik. Birlikte tekrar buluşacağımızı umut ediyorum" dedi. Metin daha sonra, Romanya Alba Iulia Belediye Başkanı Geabriel Plesa'ya günün anısına Knidos Aslanı heykelciği armağan etti. Konuk Belediye Başkanı Plesa da UKSSA Başkanı Nevzat Metin'e Alba Iulia şehrindeki kültürel ve sanatsal etkinliklerin anlatıldığı bir kitap hediye etti. (DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber