Geri Dön
Merkez Bisikletiyle köy köy gezerek çocukları 'ebru' sanatıyla tanıştırıyor

Bisikletiyle köy köy gezerek çocukları 'ebru' sanatıyla tanıştırıyor

Bisikletiyle köy köy gezerek çocukları 'ebru' sanatıyla tanıştırıyor

Bisikletiyle köy köy gezerek çocukları 'ebru' sanatıyla tanıştırıyor

Muhammed Sami MARAL / MUŞ,(DHA)-MUŞ'un Hasköy ilçesindeki Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Görsel Sanatlar Öğretmeni Vural Yılmazkaya, bisikletiyle köy okullarına giderek öğrencilere ebru sanatını öğretiyor. 
    Malatya İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölümü'nden mezun olan Vural Yılmazkaya (32), 2019 yılında Hasköy İlçe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne atandı. Yeni görevine başlayan Yılmazkaya, köydeki çocuklara ebru sanatı öğretme hayalini gerçekleştirmek için kolları sıvadı. Pandemi yüzünden uzun bir süre yüz yüze eğitimin iptal edilmesi sebebiyle köy çocuklarına ulaşamayan Yılmazkaya, eğitim-öğretimin normale dönmesiyle çalışmalara başladı. Okulda dersleri olmadığı zaman bisikletine binen Yılmazkaya, kilometrelerce yol katederek gittiği köylerde öğrencileri ebru sanatıyla tanıştırdı. 
    Bisikleti ve sırtındaki çantasıyla ulaştığı köylerde bugüne kadar 300 öğrenciye ebru sanatını öğreten Yılmazkaya, son olarak Azıklı köyündeki ilk ve ortaokulu ziyaret etti. Okulda öğrencilere önce kullandığı malzemeleri tanıtan Yılmazkaya, ebru sanatını icra etmeye başladı. Yılmazkaya'nın eğitiminin ardından öğrenciler, serpiştirdikleri renkli boyalarla birbirinden ilginç desenleri kağıda yansıtmanın heyecanını yaşadı.
    Arkadaşlarıyla birlikte ilk defa tanıştıkları ebru sanatını çok sevdiklerini söyleyen Azıklı Köyü Ortaokulu 7'nci sınıf öğrencisi Talip Karaboğa,  "İlk defa gördüğümüz ebru sanatının inceliklerini öğrendik. Ebru sanatını çok sevdim" dedi.
BİR HAYALİM VARDI
    Hayalinin peşinden koşarak, köy çocuklarını ebru sanatıyla buluşturduğunu söyleyen Vural Yılmazkaya, "Benim bir hayalim vardı. Bu hayalim; ebru sanatı ile tanışamayan çocukları, bu sanatla tanıştırmak, buluşturmaktı. Ebru malzemelerimi sırt çantama yerleştirdiğim gibi bisikletimle köy okullarını gezmeye başladım. Köy okullarımızda eğitim-öğretim gören çocuklarımızın, ebru sanatına karşı olan yeteneklerini ortaya çıkarmak istedim. Bugüne kadar birçok çocuk ile buluştuk ve resimler yaptık, ebru resimleri oluşturduk. Ben oluşturdum çocuklar gördü, çocuklar oluşturdu ben gördüm" diye konuştu. 
    Köy okullarında eğitim-öğretim gören çocuklarla buluşup, ebru sanatını tanıtmayı hedeflediğini belirten Yılmazkaya, şunları söyledi:
    "Bütün köy okullarına gitmeyi hedefliyorum. Gidebildiğim kadar köy okuluna gidip, ebru sanatını öğrencilerle buluşturacağım. Bugün Azıklı Köyü ilk ve ortaokulundaydım. Diğer okullardaki çocuklar beni bekler. Desteklerinden ötürü İlçe Kaymakamımız Kübra Demirer ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Necdet Bozyel'e teşekkür ediyorum."(DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber