Geri Dön
Ulubey Ordu’da 240 fındık ağacı kimliği belirsiz kişi veya kişilerce kesildi

Ordu’da 240 fındık ağacı kimliği belirsiz kişi veya kişilerce kesildi

Ordu’da 240 fındık ağacı kimliği belirsiz kişi veya kişilerce kesildi

Ordu’da 240 fındık ağacı kimliği belirsiz kişi veya kişilerce kesildi

Ahmet BAYRAK/ULUBEY (Ordu), (DHA) – ORDU’nun Ulubey ilçesinde Fatma Soylu’ya ait fındık bahçesinde kimliği belirsiz kişi veya kişilerce 240 fındık ağacı kesildi. Polis, bahçedeki ağaçları kesen kişi veya kişileri yakalamak için çalışma başlattı.

Olay, önceki gün ilçeye bağlı Yenimahalle Mahallesi’nde meydana geldi. Yurtdışında yaşayan Fatma Soylu, fındık bahçesinin bakımını yapması için eşinin yeğeni Sevgi Özkan’dan yardım istedi. Yaklaşık 1 yıldır bahçenin bakımını ve mahsulünü toplayan Özkan, evinden fındık bahçesine gittiğinde 240 ağacın kesildiğini gördü. Özkan, durumu polise bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, bahçede ve çevrede araştırma yaptı. Polis, ağaçları kesen kişi veya kişilerin tespiti için çalışma başlattı.

Bahçenin bakımını üstlenen Sevgi Özkan, olaydan bir gün önce fındık bahçesinde olduğunu ve herhangi bir olumsuzluk olmadığını söyledi. Gözyaşlarına hakim olmayan Özkan, "Bu bahçe dayım Şinasi Soylu’ya aitti. Kendisi vefat etti. Vefat etmeden önce de bakımını yapmam için bahçeyi bana vermişti. Yengem de bahçeye bakmaya devam etmemi istedi. Ben bütün bakımlarını yaptım. Burada 250’nin üzerinde fındık ocağı vardı. 240 kesildi. Bu bahçede o kadar ocak var. En az 600-700 kilodan aşağıya fındık olmuyor burada. Olaydan bir gün öncesi akşam 20.00’ye kadar böyle bir şey yoktu. Ertesi gün 07.30 civarında geldiğimde dallar yerdeydi. Eşimi arayıp olayı anlattım. Polise gidip şikâyetçi olduk. 'Şüphelendiğin birileri var mı?' diye sordular, ben de diğer dayımın çocuklarının olabileceğini söyledim. Benimle hiçbir problemleri yok ama kendi aralarında yaşadıkları sorunlar var” dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber