Geri Dön
Merkez Osmaniye’de olası orman yangınlarına karşı tedbirler alındı

Osmaniye’de olası orman yangınlarına karşı tedbirler alındı

Osmaniye’de olası orman yangınlarına karşı tedbirler alındı

Osmaniye’de olası orman yangınlarına karşı tedbirler alındı

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) – OSMANİYE’de olası orman yangınlarına karşı tüm tedbirler alındı. Bu kapsamda, Orman Genel Müdürlüğü tarafından kiralanan yangın helikopteri, Dereli Orman Deposunda konuşlandırıldı. Ayrıca, yangına hassas konumdaki Tehci, Kırıklı, Yarpuz ve Şekerdere köy muhtarlarına 2,5 tonluk su tankerlerini teslim edildi.
Dereli Yangın İlk Müdahale Ekip Binasını ziyaret eden Vali Erdinç Yılmaz yangınlarla etkin mücadele etmek amacıyla yapılan çalışmaları yerinde inceledi.  Vali Yılmaz, ilk olarak orman yangınlarıyla hızlı ve etkin mücadele için Orman Genel Müdürlüğü tarafından kiralanan ve Dereli Orman Deposunda konuşlandırılan yangın helikopteri hakkında bilgi aldı. Olası yangınlara karşı alınan tedbirler hakkında bilgi veren Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz, orman yangınlarıyla mücadelede ilk müdahalenin çok önemli olduğunu belirtti. Yılmaz, geçtiğimiz yıl 2,5 ton su kapasiteli 10 adet ve bu yıl da 8 adet su tanklarının muhtarlara verildiğini ifade ederek Osmaniye’de toplam 18 adet su tankı bulunduğunu kaydetti.
MUHTARLA MODERN YANGIN SÖNDÜRME TANKLARI TESLİM EDİLDİ
Vali Erdinç Yılmaz ise yaptığı konuşmada, “Bölge Müdürümüzü, Orman Teşkilatımızı verdikleri mücadeleden dolayı bir kez daha kutluyorum, geçen yıl orman yangınlarında nasıl kahramanca mücadele verdiklerine şahit oldum. Her zaman daha iyiye gitme anlamında hazırlıklarımızı yapıyoruz. Bu sene muhtarlarımıza çok modern yangın söndürme tanklarımızı teslim ediyoruz, bunların ilk müdahale anlamında çok katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Yangın söndürme helikopterimiz de  geldi, konuşlandı. Temennimiz yangınların olmaması ama biz yangın ihtimaline karşı her daim hazırlıklı olmamız gerektiğini biliyor ve hazırlıklarımızı her daim gözden geçiriyoruz. İnşallah yangın olmaz, olursa da en etkili mücadeleyi yapma gayreti içindeyiz.”dedi.
Programın son bölümünde, yangına hassas konuma sahip köylerden Tehci, Kırıklı, Yarpuz ve Şekerdere köylerinin muhtarlarına Vali Erdinç Yılmaz tarafından 2,5 tonluk su tankerleri teslim edildi. Program sonunda muhtarlara, su tankerlerinin çalışma sistemi hakkında bilgi verildi. 2 adedi Kadirli ve 2 adedi de Düziçi ilçemize olmak üzere 4 su tankının da Kadirli ve Düziçi Orman İşletme Müdürlüklerine teslim edileceği bildirildi. (DHA)


FOTOĞRAFLI

 

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber