Geri Dön
Merkez Osmaniyeli şehitlerin adı Kamerun'da yaşatılacak

Osmaniyeli şehitlerin adı Kamerun'da yaşatılacak

Osmaniyeli şehitlerin adı Kamerun'da yaşatılacak

Osmaniyeli şehitlerin adı Kamerun'da yaşatılacak


İbrahim EMÜL/ OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYELİ şehit uzman çavuş Ali Gökçe ve şehit uzman çavuş Mehmet Acar adına Kamerun’da su kuyuları açıldı. Şehitlerin isimleriyle açılan su kuyularının beratı ailelerine teslim edildi.
İçişleri Bakanlığı ile Hayrat İnsani Yardım Derneğinin, Afrika ve Asya'nın çeşitli ülkelerinde şehitlerin isimleriyle 'Şühedanın İzinde 500 Su Kuyusu' projesi başlatıldı. Bu kapsamda şehit uzman çavuş Ali Gökçe ve şehit uzman çavuş Mehmet Acar adına Kamerun’da açılan su kuyusunun beratı Vali Erdinç Yılmaz ve Hayrat İnsani Yardım Derneği Genel Başkan Yardımcısı Osman Çalım tarafından şehit ailelerine takdim edildi. Ziyarette Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hamit Coşkun, Hayrat İnsani Yardım Derneği İl Temsilcisi Ramazan Türker, Proje Koordinatörü Said Oflaz ve Dernek Üyesi Mustafa Öztürk de yer aldı.
Proje hakkında bilgi veren Hayrat İnsani Yardım Derneği Genel Başkan Yardımcısı Osman Çalım, projenin amacının şehitlerin unutulmaması adına Afrika ve Asya’da su kuyuları açarak ihtiyaç sahiplerine temiz su ulaştırmak ve kahraman askerlerin hatıralarını sınırlar ötesinde yaşatmak olduğunu söyledi.
Şehit ailelerine Kur'an-ı Kerim takdim eden Vali  Erdinç Yılmaz ise Hayrat İnsani Yardım Derneği yetkililerine teşekkür ederek, "Aziz şehitlerimize olan borcumuzu hiçbir zaman ödeyemeyiz. Şehitlerimizin hatıralarını yaşatmak, ailelerinin yanında olmak hepimizin boynunun borcudur. Şehidimize, Allah gani gani rahmet eylesin, mekânı cennet olsun. Bu vesile ile şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabırlar diliyorum"diye konuştu.
Şehit aileleri ise Vali Erdinç Yılmaz, Hayrat İnsani Yardım Derneği Genel Başkan Yardımcısı Osman Çalım ve beraberindeki heyete ziyaretleri için teşekkür ettiler. (DHA)


FOTOĞRAFLI  
 

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber