Geri Dön
İkizdere Anzer balında sezon geç başlayacak

Anzer balında sezon geç başlayacak

Anzer balında sezon geç başlayacak

Anzer balında sezon geç başlayacak


Rukiye MEYVECİ/İKİZDERE,(Rize),(DHA)- RİZE'nin İkizdere ilçesinde, 2 bin 300 rakımlı Anzer Yaylası'ndaki dünyaca ünlü 'Anzer balı'nın üretimi bu yıl kar engeline takıldı. Yaylada kış mevsiminin devam ettiğini söyleyen, Ballıköy muhtarı Remzi Güzel “Nisan ayı itibarıyla hayvancılarımız ve arıcılarımızın köye çıkışıyla başlayan yayla sezonu bu yıl ağır kış şartlarından dolayı geç başlayacaktır” dedi.

İkizdere'ye bağlı Ballıköy'deki Anzer Yaylası'nda üretilen kilosu 1200 TL’den satılan coğrafi işaretli Anzer balında üretim sezonu bu yıl geç başlayacak. Önceki yıllarda Nisan ayında sezonu açan üreticiler, bu yıl ağır kış şartları nedeni ile yaylaya çıkışını erteledi.

Ballıköy muhtarı Remzi Güzel “Bu yıl geçirdiğimiz ağır kış şartlarından dolayı köyümüzün de yoğun kar yağışı aldığını görüyoruz. Kar yavaş yavaş erimekte, Anzer yaylamızın çok zengin, endemik ve çeşitli çiçekler yeşermeye, boy vermeye başlamaktadır. Nisan ayı itibarıyla hayvancılarımız ve arıcılarımızın köye çıkışıyla başlayan yayla sezonu bu yıl ağır kış şartlarından dolayı geç başlayacaktır. Dünyanın en kaliteli balı Anzer balı bu coğrafyada üretilmektedir. Bu yıl iyi bir bal verimi bekliyoruz” dedi.

‘ANZER FLORASINI KORUMALIYIZ’

Yayladaki küçükbaş hayvancılığın, çiçek florasına zarar verdiğini söylen muhtar Güzel “Mera otlatma planına uygun olarak küçükbaş hayvan sürülerinin bu gördüğünüz yeni yeni yeşeren floramızı ezmeden koruma planının tam olarak uygulanmasını talep ediyoruz. Dünyada Anzer balı sadece Anzer yaylamızda yetiştirilmektedir. Oysa küçükbaş hayvancılık ülkemizin her yerinde yapılabilmektedir. Çok önemli bir değer olan Anzer balımızın korunması, Anzer florasının korunması ile mümkündür” ifadelerini kullandı. (DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber