Geri Dön
Silopi Öğrenciler topladıkları geri dönüşüm malzemelerinden elde edilen gelirle okul arkadaşlarına destek oluyor

Öğrenciler topladıkları geri dönüşüm malzemelerinden elde edilen gelirle okul arkadaşlarına destek oluyor

Öğrenciler topladıkları geri dönüşüm malzemelerinden elde edilen gelirle okul arkadaşlarına destek oluyor

Öğrenciler topladıkları geri dönüşüm malzemelerinden elde edilen gelirle okul arkadaşlarına destek oluyor

Mehmet Selim YALÇIN/ SİLOPİ (Şırnak), (DHA)- ŞIRNAK’ın Silopi ilçesi Mehmet Akif İlkokulu öğrencileri, topladıkları geri dönüşüm malzemeleriyle hem çevre bilinci kazanıyor hem de elde edilen gelirle okuldaki ihtiyaç sahibi öğrencilere katkı sunuyor. Projenin ilk gününden 1 ton geri dönüşüm malzemesi toplanan okulun öğrencilerinden Aslı Tellioğlu, "Buradaki geri dönüşüm malzemeleri fabrikaya gönderilecek. Bunlardan kazanılan parayla maddi durumu iyi olmayan arkadaşlarımıza kıyafet alacaklar. Ben de evdeki plastik atıkları getirdim. Çöpe atmak yerine geri dönüşüme vermeyi tercih ettim" dedi.
Silopi Mehmet Akif İlkokulu idaresi ve okul aile birliğince başlatılan proje ile öğrenciler evdeki plastik, naylon ve ambalajları okula getiriyor. Okul bahçesinde sabah toplanan malzemeler günlük olarak geri dönüşüm tesislerine gönderiliyor. Elde edilen gelir, okul aile bütçesine eklenerek okulun ihtiyaç sahibi öğrencileri için harcanıyor. Sabah erken saatlerde velileri ile birlikte okula ellerinde plastik atıkların bulunduğu poşetlerle gelen öğrenciler, poşetleri belirlenen alana bırakarak sınıflarına geçiyor. Kampanyaya yoğun ilgi gösteren öğrenciler bir günde yaklaşık 1 ton atık malzemesi toplayarak çevre duyarlılığı ve yardımlaşma bilincine ortak oldu.
'ÖĞRENCİLERİMİZE MADDİ DESTEK SAĞLIYORUZ'
Okulun rehber öğretmeni Abdullah Ülker projeyi 'sıfır atık' projesi kapsamında yaptıklarını belirterek, "Çocuklarımız evlerinden plastik şişeleri, plastik malzemeleri getiriyor. Biz bunları burada topluyoruz. Topladıktan sonra hemen geri dönüşüme gönderiyoruz. Geri dönüşümden de kazandığımız maddi destekle durumu düşük olan öğrencilerimize kıyafet, ayakkabı gibi farklı alanlarda maddi destek sağlıyoruz" diye konuştu.
Okulun öğrencilerinden Aslı Tellioğlu ise, "Müdürümüz bir kampanya başlattı. Buradaki geri dönüşümler fabrikaya gönderilecek. Geri dönüşümlerden kazanılan parayla maddi durumu iyi olmayan arkadaşlarımıza kıyafet alacaklar. Ben de evdeki plastik atıkları getirdim. Çöpe atmak yerine geri dönüşüme vermeyi tercih ettim" ifadelerini kullandı.
Atakan Özdemir de, şunları söyledi:
"Burada geri dönüşüm yapıyoruz. Bu sayede arkadaşlarımıza kıyafet alıyoruz. Evde atıkları boş yere atmak yerine değerlendiriyoruz."(DHA)
FOTOĞRAFLI
 

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber