Geri Dön
Sivas Atatürk'ün Sivas'a gelişinin 103'üncü yılı kutlandı

Atatürk'ün Sivas'a gelişinin 103'üncü yılı kutlandı

Atatürk'ün Sivas'a gelişinin 103'üncü yılı kutlandı

Atatürk'ün Sivas'a gelişinin 103'üncü yılı kutlandı

Alperen YILDIZ/SİVAS, (DHA) - TÜRKİYE Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Sivas'a ilk kez gelişinin 103'üncü yıl dönümü törenle kutlandı.
"Sivas'a ve Cumhuriyet'e İlk Adım Anıtı" önünde gerçekleştirilen törene, Vali Yılmaz Şimşek, Garnizon ve 5'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanı Piyade Albay Yılmaz Doğan, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ve protokol üyeleri katıldı. Törende Valilik, Garnizon ve Belediye Başkanlığı çelenkleri anıta sunuldu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından şeref defterine yazdıklarını okuyan Vali Şimşek, "Manda ve himayeyi reddedip bağımsızlık ateşini yaktığınız 108 gün boyunca milli mücadeleyi yönettiğiniz emin şehirde 103'üncü kez sizleri karşılamanın gururunu yaşıyoruz. 27 Haziran 1919 günü Sivas'a ilk gelişiniz vesilesiyle Nutuk'ta da paylaştığınız övgü dolu o sözlere mazhar olan ilimiz, Cumhuriyetin ışığında daha güzel yarınlara ulaşmak için canla başla çalışmaya, ürütmeye devam etmektedir" dedi.
Atatürk'ün, Sivas'a ilk teşriflerinde kendisine vatandaşların ayran ikram etmesi nedeniyle törene katılanlara ayran ikramında bulunuldu. Tören halk oyunları gösterisi ile sona erdi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber