Geri Dön
Sivas Balık ölümlerinin nedeni sıcak ve oksijen azlığı

Balık ölümlerinin nedeni sıcak ve oksijen azlığı

Balık ölümlerinin nedeni sıcak ve oksijen azlığı

Balık ölümlerinin nedeni sıcak ve oksijen azlığı

SİVAS, (DHA) - SİVAS İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Kızılırmak Nehri'nin bazı bölümlerinde her yıl bu mevsimlerde görülen balık ölümlerinin sıcak hava ve sudaki oksijen seviyesinin düşmesinden kaynaklı olduğunu açıkladı.
Kızılırmak Nehri'nin kent merkezi yakınlarındaki bölümünde bu yıl da önceki yıllarda olduğu gibi balık ölümleri görüldü. Bölgeden inceleme için numune alan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, yapılan incelemede, balık ölümlerinin sıcak havayla birlikte oluşan yetersiz oksijen seviyesi olduğunu ve bu durumun suyun durgun olduğu kısmı bir bölgede gerçekleştiğini duyurdu. 
Tarım ve orman  Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Karşıyaka Mahallesi Kızılırmak Abdülhamit Han Köprüsü altında balık ölümleri olduğuna dair gelen ihbar üzerine, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından yerinde inceleme gerçekleştirilmiştir. Yapılan incelemede ve değerlendirmelerde ölümlerin sadece köprü altında ırmaktan ayrılan ve akıntının olmadığı bir lokalizasyonda görülmüştür. Akıntının olmadığı bölgedeki ölü balıklarda elle yapılan incelemede ölüm sertliği aşamasını geçerek otoliz sonucu balıkların vücut formlarının parçalanmaya başladığı, söz konusu bölgede akıntının olmaması nedeniyle suyun rengi ve kokusunda leş kokusu gözlendiği, balık ölümlerinin durduğu, ölümlere mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığı ve akıntının olmaması sonucu oluşan durgun sudaki çözünmüş oksijen miktarının çok düşük olmasının neden olduğu, bunların dışında ölümlere sebep olacak her hangi bir etkenin olmadığı kanaatine varılmıştır" denildi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber