Geri Dön
Sivas Kangal'da ekili arazilerde zarar incelemesi

Kangal'da ekili arazilerde zarar incelemesi

Kangal'da ekili arazilerde zarar incelemesi

Kangal'da ekili arazilerde zarar incelemesi

SİVAS, (DHA) - KANGAL Ziraat Odası Başkanı Basri Çoban, oda tarafından yürütülen arazi kontrol çalışmalarına katılarak incelemelerde bulundu.
Kangal Ziraat Odası Başkanı Basri Çoban oda tarafından yürütülen arazi kontrol çalışmaları kapsamında ilçe sınırları içerisinde bulunan tarlalarda incelemelerde bulundu. Özellikle patates ve buğday ekilen arazilerde yürütülen çalışmalarda sorun olan bölgelerde ise ilaçlama çalışması yapıldı.
Başkan Basri Çoban, Kangal Ziraat Odası olarak her zaman çiftçinin yanında olduklarını belirterek, "Tarımsal yayım ve danışmanlık hizmetlerimiz kapsamında patates, buğday ve pancar tarlalarında arazi kontrolü çalışması yaptık. Odamız personelleri, tarım danışmanlarımız ve ziraat mühendisleri ile çiftçimizin ektiği ürünlerle ilgili yaşanabilecek sorun varsa önceden tespit etmek için bu çalışmamız önemli. Yapılan incelemelerde patates tarlasında patates böceği zararlısı tespit edilirken, uygulanan ilaç etkili oldu ve ikinci bir ilaçlamaya şimdilik gerek kalmadı. Patates böceğinin tedbiri baştan almazsak ürünlere ciddi zarar veriyor ve çiftçimizin emeği ziyan oluyor. Buğday tarlalarında yaptığımız incelemede ise herhangi bir sorun olmadığını gördük. Pancar tarlalarında ise henüz yeterli çıkış olmadığı için yüzeysel bir sıkıntı tespit edilmedi" dedi.
Çiftçilerin zor bir süreçten geçtiğini ifade eden Başkan Çoban, "Çiftçimizin yaşadığı bu zorlu süreçte onların yanındayız. Her türlü desteği veriyoruz" diye konuştu. (DHA)

FOTOĞRAFLI
 

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber