Geri Dön
Marmaraereğli Marmaraereğlisi'nde 'Trakya'nın Sarı Gelinliği Kanola' etkinliği

Marmaraereğlisi'nde 'Trakya'nın Sarı Gelinliği Kanola' etkinliği

Marmaraereğlisi'nde 'Trakya'nın Sarı Gelinliği Kanola' etkinliği

Marmaraereğlisi'nde 'Trakya'nın Sarı Gelinliği Kanola' etkinliği


 

Şafak TAŞOYAR/MARMARAEREĞLİSİ(Tekirdağ),(DHA)- TEKİRDAĞ'ın Marmaraereğlisi ilçesinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından 'Trakya'nın Sarı Gelinliği Kanola' etkinliği düzenlendi,

Marmaraereğlisi ilçesindeki bir kanola tarlasında düzenlenen etkinliğe Vali Aziz Yıldırım, İlçe Belediye Başkanı Hikmet Ata, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, vatandaşlar ile fotoğraf meraklıları katıldı.Vatandaşlar kanola tarlasında oluşturulan dekorlarda fotoğraf çektirirken, renkli görüntüler ortaya çıktı.

Tekirdağ'ın sanayi kenti olduğu kadar bir tarım kenti olduğunu belirten Vali Yıldırım, ülkedeki kanola üretiminin yüzde 33'ünü Tekirdağ'ın karşıladığını söyledi. Yıldırım, "Kanolanın tanıtımının olması için böyle bir etkinlik düzenlendi. Kanolanın herkes tarafından duyulması bilinmesi için çok anlamlı bir etkinlik oldu. Kanolanın görseli çok güzel insanlar çok renkli fotoğraflar çekiliyor. Herkesin bu güzellikleri gelip görmesi gerekir" dedi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu da Tekirdağ'ın her zaman insanların ziyaret için tercih ettiği bir kent olduğunu dile getirerek, "Fotoğraf tutkunlarını, insanları ısrarla Tekirdağ'a davet ediyoruz. Çünkü kanolanın sunduğu bu görsel şölen en fazla 25 gün sürüyor. Bu görsel şölenin kaçırılmaması gerekiyor. Agro turizm, eko turizm, gastronomi turizmi, doğa turizm hepsi ilimizde mevcut. ilimizde ilk defa kanola etkinliği düzenliyoruz. Agro turizme daha çok katkısı olması için bu etkinliği düzenledik. Aynı zamanda fotoğraf tutkunları da etkinlikte birbirinden güzel kareler yakalamaya çalıştı" diye konuştu.(DHA)

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber