Geri Dön
Uşak Uşak'ta 'Yayalaştırılan Sokaklar Projesi' hayata geçiyor

Uşak'ta 'Yayalaştırılan Sokaklar Projesi' hayata geçiyor

Uşak'ta 'Yayalaştırılan Sokaklar Projesi' hayata geçiyor

Uşak'ta 'Yayalaştırılan Sokaklar Projesi' hayata geçiyor

UŞAK, (DHA)-  UŞAK'ta 'Yayalaştırılan Sokaklar Projesi' hayata geçirilecek. Proje kapsamında Kurtuluş Mahallesi esnafı ve mahalle sakinleriyle toplantıda bir araya gelen Uşak belediye Başkanı Mehmet Çakın, kısa sürede başlanıp ivedilikle bitirilmesi hedeflenen bu projeyle bölgenin bütün unsurlarıyla bir cazibe merkezi haline geleceğini söyledi.

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, şehir merkezinde hayata geçirilmesi planlanan 'Yayalaştırılan Sokaklar Projesi' kapsamında ilgili düzenlenen toplantıda; bölge esnafı ve mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Toplantıya, Belediye Başkan Yardımcıları Durmuş Akkaya ve Mehmet Kurnaz'ın yanı sıra, AK Parti Belediye Meclis Üyeleri Osman İşman ve Altan Tufan da katıldı. Yayalaştırılan Sokaklar Projesi için ilk kazmanın en kısa sürede vurulacağını anlatan Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, "Bu proje sayesinde; ele aldığımız bölgedeki sokaklar daha konforlu ve modern bir görünüme kavuşacak. Ayrıca yaya sirkülasyonunun artması ile bölgedeki hareketlilik daha da çoğalacak. Bu da hem esnafımızı hem de vatandaşlarımızı memnun edecek" dedi.
Projenin en ince detaylarını, bölgede faaliyet gösteren esnaflara ve bölgede yaşayan vatandaşlara video sunum desteğiyle aktaran Başkan Çakın, kısa sürede başlanıp ivedilikle bitirilmesi hedeflenen bu projeyle bölgenin bütün unsurlarıyla bir cazibe merkezi haline geleceğini vurguladı.
Başkan Çakın, projenin Kurtuluş Mahallesi'nde yer alan 1 Eylül Caddesi, 2. Doğan Sokak, Adak Sokak, Abdiloğlu Sokak, Dede Hasan Sokak ve Acun Sokak ile sokağın sonundaki parkın bulunduğu bölgeyi kapsadığına dikkati çekip, "Yayalaştırılan Sokaklar Projesi'nin tamamlanmasıyla teknik ve sosyal anlamda bölgedeki yaya hareketliliği artacak. Böylece hem vatandaş hem de esnaf açısından ciddi kazanımlar elde edilecek. Çalışmalar sonucunda görsel açıdan daha cazip bir alana kavuşacak alan ile kent merkezimiz güzelleşecek, şehrimizin değerine değer katacak. Bu anlamlı projeyi şehrimize kazandıracak olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz" diye konuştu.
Teknik detayları, Uşak Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince tamamlanacak olan projenin en kısa sürede sona erdirilmesi hedefleniyor.  (DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber