Geri Dön
Ereğli Ereğli’nin kurtuluşu kutlandı

Ereğli’nin kurtuluşu kutlandı

Ereğli’nin kurtuluşu kutlandı 

Ereğli’nin kurtuluşu kutlandı

Sinan KABATEPE/EREĞLİ (Zonguldak), (DHA) - ZONGULDAK’ın Ereğli ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 102’nci yıldönümü düzenlenen törenle kutlandı. 
Ereğli ilçe merkezinde bulunan Atatürk anıtının bulunduğu alanda yapılan kutlama törenine Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Niyazi Uğur, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık törende yaptığı konuşmada, Alemdar Gemisi’ne İstiklal Madalyası verilmesi talebini yineleyerek, “Kurtuluş mücadelesinin simgelerinden olan Gazi Alemdar Gemisi’ne hak ettiği madalyanın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından verilmesi talebimizi bir kez daha haykırıyorum. Meclisimiz artık bunu gündemine almak zorundadır. Bu talep güçlü bir şekilde halktan gelmektedir. Bu, Kurtuluş Savaşımızda özgürlük ve bağımsızlık için canlarını ortaya koyan atalarımızın aziz hatıralarına duyduğumuz saygının bir ifadesi olacaktır” dedi. 
Şehitler Anıtı ile Kurtuluş Mücadelesi Kahramanlarının Anıtına karanfil bırakıldı. Türk Hava Kuvvetleri 113. Filo Komutanlığı’na bağlı savaş uçakları kentin semalarında gösteri uçuşu yaptı. 
FOTOĞRAFLI 

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber