Geri Dön
Gündem 15 dakika yağdı, hayatı felç etti! İstanbul için de uyarı geldi

15 dakika yağdı, hayatı felç etti! İstanbul için de uyarı geldi

Edirne'de etkili olan sağanak, günlük yaşamı etkilerken, kuvvetli rüzgarda  bazı iş yerlerinin brandaları yırtıldı.

15 dakika yağdı, hayatı felç etti! İstanbul için de uyarı geldi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün Marmara Bölgesi için sağanak uyarısının ardından Edirne ve Kırklareli çevresinde, kısa süreli şiddetli yağmur etkili oldu. Edirne'de hava sıcaklığının 32 dereceden 20 dereceye düşmesiyle saatte 11,5 kilometre hızla esen rüzgar sonrası sağanak başladı. Kuvvetli rüzgar nedeniyle kentteki birçok iş yerinin brandaları yırtılıp, hasar görürken bazı iş yerlerinin önlerine konulan şemsiyeler ise rüzgarda uçtu. Kentte yaklaşık 15 dakika etkili olan sağanağın ardından metrekareye 10,6 kilogram yağış düştüğü belirtildi.

Yağmura hazırlıksız yakalanan kent sakinleri, ıslanmamak için saçak altlarına ve iş yerlerine sığındı. Gök gürültülü sağanak sonrası bazı caddeler göle dönerken, sürücüler de araçlarıyla güçlükle ilerledi. Meteoroloji yetkilileri, yağışların cuma gününe kadar aralıklarla gök gürültülü sağanak şeklinde etkili olacağını söyledi.

İSTANBUL İÇİN UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Son değerlendirmelere göre; yarın İstanbul'da görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli (10-35 kg/metrekare) olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, küçük çaplı dolu ve su hortumu oluşma riskine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir" denildi.