Geri Dön
Gündem Adana'nın 2 ilçesinde korkutan orman yangını! Ekipler seferber oldu

Adana'nın 2 ilçesinde korkutan orman yangını! Ekipler seferber oldu

Adana’nın Sarıçam ilçesi Hakkıbeyli Mahallesi’ne yakın bölgede öğleden sonra başlayan orman yangını büyük ölçüde kontrol altına alındı. Ekiplerin, 1 uçak, 6 helikopter, 30 arazöz, 15 su tankı, 10 iş makinesi ve 200’e yakın personelle havadan ve karadan müdahalesi sonrası alevler etkisini azalttı. Kozan'daki yangın ise ekiplerin yaklaşık 1 saat süren müdahalesiyle kontrol altına alınıp, söndürüldü. Yangında 1 dekar alanın zarar gördüğü belirtildi.

Horzum bölgesinde, saat 14.00 sıralarında, henüz belirlenemeyen nedenle orman yangını çıktı.

Alevlere 45 orman işçisi, 2 yangın söndürme helikopteri, 10 arazöz ve 4 su tankı ile müdahaleye başlandı. Yangının kontrol altına alınması için birçok noktadan ekiplerin müdahalesi sürüyor. İlk belirlemelere göre, 1 dekar alanda etkili olduğu öğrenilen yangının rüzgarın etkisiyle büyümemesi için çalışmalar devam ediyor.

1 SAATTE SÖNDÜRÜLDÜ

Adana'nın Kozan ilçesine bağlı Horzum bölgesinde çıkan yangın, ekiplerin yaklaşık 1 saat süren müdahalesiyle kontrol altına alınıp, söndürüldü. Yangında 1 dekar alanın zarar gördüğü belirtildi.

Öte yandan Kozan'ın komşu ilçesi Feke'ye bağlı Tokmanaklı Mahallesi'nde de orman yangını çıkarken, yaklaşık 100 metrekarelik alanı etkiledi ve alevler kısa sürede söndürüldü.

ADANA'DA ORMAN YANGINI

Adana'nın merkez Sarıçam ilçesinde orman yangını çıktı. Rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangına, havadan ve karadan müdahale ediliyor.

Sarıçam ilçesi Hakkıbeyli Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda saat 15.30 sıralarında henüz bilinmeyen nedenle orman yangını çıktı. Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye gelen ekipler, yangına 5 helikopter, 1 yangın söndürme uçağı ve karadan müdahale başlattı. Ekipler, rüzgarın etkisiyle büyüme riski taşıyan yangını kontrol altına almak için çalışmalarını sürdürüyor.

BÜYÜK ÖLÇÜDE KONTROL ALTINA ALINDI

Adana’nın Sarıçam ilçesi Hakkıbeyli Mahallesi’ne yakın bölgede öğleden sonra başlayan orman yangını büyük ölçüde kontrol altına alındı. Ekiplerin, 1 uçak, 6 helikopter, 30 arazöz, 15 su tankı, 10 iş makinesi ve 200’e yakın personelle havadan ve karadan müdahalesi sonrası alevler etkisini azalttı.

Yangına müdahale çalışmalarını yerinde takip ederek bilgi alan Sarıçam Kaymakamı Müfit Gültekin, yangına anız yakılmasının sebep olduğunu tahmin ettiklerini söyledi. Büyük ölçüde kontrolün ardından soğutma çalışmalarına başlandığını belirten Gültekin, “Umarım böyle yüreğimiz yakan olaylar bir daha olmaz. Yaz mevsimi olduğundan daha dikkatli davranmamız gerekir” dedi.

'KÜÇÜCÜK ATEŞ POYRAZDAN BÜYÜDÜ'

Bölgede oturan Leyla Kökten ise yangını komşusunun haber verdiğini belirterek “Poyrazdan dolayı büyüdü. Komşum telefon açtı. ‘Sizin evin arkasında ateş var, sen mi attın?’ dedi. 'Yok ben ne atacağım' dedim. Sonra yolun oraya baktım ki küçücük bir ateş. Sonra büyümüş. Korktuk tabi evimiz çok yakındı” diye konuştu.

PAKDEMİRLİ: SOĞUTMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Öte yandan, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Adana'nın Sarıçam ilçesinde çıkan yangının kontrol altına alındığını duyurdu. Pakdemirli, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Adana Sarıçam'da saat 15.08'de başlayan yangına 1 uçak, 5 helikopter, 2 dozer, 20 arazöz ile müdahale eden ormanın kahramanları yangını kontrol altına aldılar. Soğutma çalışmaları sürüyor" dedi.

KOZAN'DA AYNI GÜN İKİNCİ ORMAN YANGINI

Adana'nın Kozan ilçesinde aynı gün içinde ikinci kez orman yangını çıktı. Gece saatlerinde başlayan yangına ekiplerin müdahalesi devam ediyor. İlçeye bağlı Çandık Mahallesi'ndeki ormanlık alandan alevlerin yükseldiğini görenler, durumu yetkililere bildirdi. Bölgeye sevk edilen itfaiye ve Orman İşletme Şefliği'ne bağlı ekipler, alevlere müdahale etmeye başladı. Bölgede etkili olan rüzgar nedeniyle müdahalede güçlük yaşandığı öğrenildi. Ekiplerin, çalışması devam ediyor.

Öte yandan ilçeye bağlı Horzum bölgesinde gündüz saatlerinde çıkan orman yangını, ekiplerin yaklaşık 1 saat süren müdahalesiyle kontrol altına alınıp, söndürülmüş, 1 dekar alana da zarar vermişti.


Ali GÖKDAL/KOZAN (Adana), (DHA)

KONTROL ALTINA ALINDI

Adana'nın Kozan ilçesine bağlı Çandık Mahallesi'nde çıkan orman yangını, itfaiye ve Orman İşletme Müdürlüğü'nde görevli personellerin yaklaşık 3 saat süren çalışması sonucu kontrol altına alındı. Ekiplerin soğutma çalışması devam ederken, zarar gören alanın büyüklüğü ise havanın aydınlanması ile belli olacak.