Geri Dön
Gündem Anamur'da yerleşim yeri yakınında orman yangını

Anamur'da yerleşim yeri yakınında orman yangını

Mersin’in Anamur ilçesindeki ormanlık alanda yangın çıktı. Ekipler, yerleşim yerlerini tehdit ettiği belirtilen yangına müdahale ediyor.

Antalya'nın Gazipaşa ilçesi sınırı yakınlarındaki Anamur ilçesinin kırsal Uçarı Mahallesi’ndeki ormanlık alanda saat 11.30 sıralarında bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Mahallelinin ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda yangın söndürme ekibi sevk edildi. Yangının yerleşim yerlerini tehdit ettiği bildirildi. Alevler bazı evlere yaklaşırken, ekiplerin yangına müdahalesi sürüyor.

EVLER BOŞALTILDI, KARA YOLU KAPATILDI

Mersin'in Anamur ilçesinde yerleşim yerlerini tehdit ettiği belirtilen yangını söndürmek için ekipler 5 helikopter, 76 arazöz, 5 dozer ve 304 personel ile mücadeleye devam ediyor. Alevlerin tehdit ettiği 50 hane boşaltılırken, Antalya-Mersin kara yolu da trafiğe kapatıldı. Kara yolunda uzun araç kuyrukları oluştu.

HAVADAN MÜDAHALE SÜRÜYOR

Mersin'in Anamur ilçesinde çıkan ve yerleşim yerlerini tehdit ettiği belirtilen orman yangınını söndürmek için ekipler, çalışmalarını sürdürüyor. Yerleşim yerlerine yakın bölgede devam eden yangının kontrol altına alınması amacıyla havadan müdahale gerçekleştiriliyor. Ekipler, hem karadan hem de havadan alevlere müdahale ediyor.

VALİ İHSAN SU: 50-60 EVİ TAHLİYE ETTİK

Mersin Valisi Ali İhsan Su, Anamur ilçesinde çıkan ve yerleşim yerlerini tehdit ettiği belirtilen orman yangınına hızlı şekilde müdahale edildiğini belirtti. Vatandaşların can güvenliği için 50-60 civarında evin tahliye edildiğini belirten Vali İhsan Su, "Bugün Anamur ilçemizde iki yerde yangın ihbarı aldık. Biri sabah saatlerinde Karaağa mevkisinden gelen bir ihbardı. Ekiplerimizi hemen oraya yönlendirdik. Arkadaşlarımız orada çalışmaya başladılar. Karaağa'daki yangın kontrol altına alındı şu anda. Daha sonra saat 11.00'de ikinci bir yangın ihbarı aldık. Ekiplerin bir kısmını da bu tarafa yönlendirdik. İlk yerleşim yerlerinde başladı yangın. Buradaki yangın hala devam ediyor henüz kontrol altına alınmış değil. Buradaki 50-60 evi vatandaşımın can güvenliği açısından hemen tahliye ettik. Şu an evlerin bulunduğu noktada yangın yok ama ormanlık alanda devam ediyor" diye konuştu.

3 helikopter ve 100 civarında arazöz ile yangına müdahalenin devam ettiğini kaydeden Vali Su,"2 helikopter de takviye için yolda. Evler, seralar, ekili alanlar ve ahırlardaki hasarlarla ilgili hasar tespitlerini yapacağız. Vatandaşlarımız müsterih olsun, devletimiz yanlarında. Herhangi bir can kaybı ve yaralımız yok" dedi.