Geri Dön
Gündem Bakan Muş: Mersin Limanı'nda 1 ton kokain ele geçirildi

Bakan Muş: Mersin Limanı'nda 1 ton kokain ele geçirildi

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Mersin Limanı'nda 1 ton kokain ele geçirildiğini belirterek, "Bu yakalama, Türkiye’de bugüne kadar yapılmış en büyük çaplı kokain yakalamasıdır" dedi.

Bakan Muş: Mersin Limanı'nda 1 ton kokain ele geçirildi

Ticaret Bakanı Muş, Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, "Ticaret Bakanlığımız Gümrük Muhafaza ekipleri tarafından Mersin Limanı'nda 1 ton kokain yakalaması yapılmıştır. Bu yakalama, Türkiye’de bugüne kadar yapılmış en büyük çaplı kokain yakalamasıdır. Bu başarılı operasyondan ötürü Gümrük Muhafaza ekiplerimizi tebrik ediyorum" dedi.

KOKAİN MUZ KOLİLERİNE GİZLENMİŞ

Ticaret Bakanı Mehmet Muş'un açıkladığı, Mersin Limanı'nda ele geçirilen 1 ton kokain, İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı narkotik polisleri ve Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü personelince liman içerisinde sergilendi. Kokain maddesinin, muz kolileri içerisinde gizlendiği ortaya çıktı. 1 tonluk kokainin Ekvador'dan Mersin Limanı'na ulaştığı da kaydedildi.

BAKANLIK OPERASYONUN DETAYLARINI PAYLAŞTI

Ticaret Bakanlığı, Mersin Limanı'nda 1 ton 150 kilo kokainin ele geçirildiği operasyonunun detaylarını paylaştı. Buna göre; Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü'nce yürütülen narkotik suçlarla mücadele çalışmaları kapsamında Ekvador'dan yüklenerek Türkiye'ye gelen ve muz taşıdığı beyan edilen şüpheli bir konteyner, Genel Müdürlük ekiplerince takibe alındı. Konteyneri taşıyan geminin Mersin Limanı'na yanaşmasının ardından Mersin Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü (NARKOKİM) ekipleri harekete geçti. Şüpheli konteyner, gemiden tahliyesinin hemen ardından x-ray taramasına sevk edildi. Taramada şüpheli yoğunluk tespit edildi ve devreye narkotik dedektör köpekler girdi. Dedektör köpeklerin de konteynerdeki yüke tepki vermesi üzerine detaylı aramaya geçildi. Yapılan aramada, 1 ton 150 kilo kokain ele geçirildi. Bu rakam, Türkiye'de tek seferde ele geçirilen en yüksek miktarlı kokain olarak kayıtlara geçti.