Geri Dön
Gündem Bursa'da fabrika yangını

Bursa'da fabrika yangını

Bursa’da Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan fabrikada yangın çıktı. Kimyasal ürünlerin olduğu fabrikada, patlamalar meydana geldi. Yangına, çok sayıda itfaiye ekibini müdahale etti. Yangın çevredeki fabrikalara sıçramadan kontrol altına alınırken, soğutma çalışmaları devam ediyor. Fabrikadaki kimyasal maddeler, forkliftlerle tahliye edildi.

Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan ve içerisinde kimyasal ürünlerin de bulunduğu fabrikada, iddiaya göre kazan bölümünün temizliğinin yapılmasının ardından bu bölümde yangın çıktı. Alevler kısa sürede büyüdü. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye, sağlık, AFAD ve polis ekibi sevk edildi. Patlamaların meydana geldiği fabrikanın çevresinde polis geniş güvenlik önlemi aldı.

TEKSTİL KİMYASALLARI ÜRETEN FABRİKADA YANGIN

Bursa’da Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi’nde yangın çıkan fabrikanın, tekstil kimyasaları ürettiği öğrenildi. Fabrikadaki kimyasallar nedeniyle hızla büyüyen yangın, fabrikanın tamamını sardı. Yangına müdahale için çevre illerden de itfaiye ekipleri sevk edildi.

DRONE İLE HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

Bursa’da, Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan fabrikada yangın çıktı. Kimyasal ürünlerin olduğu fabrikada, patlamalar meydana geldi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesini sürdürdüğü yangın, çevredeki fabrikalara sıçramadan kontrol altına alınırken, soğutma çalışmaları devam ediyor. Fabrikadaki kimyasal maddeler, forkliftlerle tahliye edildi. Öte yandan yanan fabrika, drone ile havadan görüntülendi.

5 SAATLİK ÇALIŞMAYLA SÖNDÜRÜLDÜ

Bursa’da, Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan fabrikada saat 03.00 sıralarında başlayan yangın yaklaşık 5 saatlik çalışmanın ardından söndürüldü. Yangına Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne ait 20 itfaiye aracı olmak üzere toplam 30 araç ve 150 itfaiye personeli müdahale etti. Kimyasal ürünlerin olduğu fabrikada, patlamalar meydana gelirken AFAD ekipleri bölgede ölçüm çalışması yaptı. Kimyasal maddelerin forkliftlerle tahliye edildiği fabrikanın çatısı çökerken, bina kullanılmaz hale geldi.

‘YANGIN FIRIN İZOLASYONUNDAKİ ELEKTRİK KONTAĞINDAN ÇIKTI'

Bursa Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi'nde tekstil kimyasalları üreten Rudolf Duraner A.Ş. isimli fabrikada çıkan yangının, fırın izolasyonundaki elektrik kontağı nedeniyle meydana geldiği açıklandı. Firmadan yapılan açıklamada, yangın nedeniyle bir yaralanma ve can kaybı yaşanmadığı, çevre fabrikaların da zarar görmediği belirtildi. "Tehlikeli kimyasallar ile üretim yapılmadığından çevreye zarar da söz konusu değildir" denilen açıklamada, fabrikanın ana reaktörlerinde bir hasar söz konusu olmadığı için üretimin en kısa zamanda yeniden başlayacağı vurgulandı.