Geri Dön
Gündem Bursa'da heyelan: Otomobilinin üzerine kaya düşen bekçi öldü

Bursa'da heyelan: Otomobilinin üzerine kaya düşen bekçi öldü

Bursa’da, karayolu kenarına istinat duvarı yapımı sırasında heyelan meydana geldi. Heyelanda, iş makinelerinin bulunduğu alanda görev yapan bekçi Süleyman Sarı (70), içinde bulunduğu otomobilin üzerine kaya parçalarının düşmesi sonucu hayatını kaybetti.

Bursa'da heyelan: Otomobilinin üzerine kaya düşen bekçi öldü

Orhaneli Yolu Doğancı Mahallesi yakınlarında, bu sabah istinat duvarı yapımı devam eden bölgede, heyalan meydana geldi. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda jandarma, AFAD, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi.

Çalışma kapsamında bölgede olan iş makinelerini bekleyen bekçi Süleyman Sarı’nın otomobili, heyelanda yola savrulan kaya ve taş parçalarının altında kaldı. Sarı, hayatını

kaybetti. Bekçi Sarı’nın cansız bedeni, ekipler tarafından otomobilden çıkartılarak, ambulansla Çekirge Devlet Hastanesi Morgu’na kaldırıldı.

Park halindeki 2 iş makinesinin de kullanılmaz hale geldiği heyelan nedeniyle trafiğe kapanan Bursa-Orhaneli ve Bursa-Keles yolu, ekiplerin 4 saatlik çalışmasının ardından tek taraflı olarak ulaşıma açıldı.

BURSA VALİLİĞİ’NDEN AÇIKLAMA

Bursa Valiliği’nden heyelan ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“15.09.2020 günü saat 05.40 sıralarında Orhaneli-Keles Karayolu 12.kilometresinde kaya parçalarının yola düşmesi sonucu heyalan meydana gelmiş olup, heyelan nedeniyle kaya parçalarının özel bir firmaya ait 2 eksavatör ve 1 adet aracın üzerine düşmesi sonucu, araç içerisinde bekçi olarak çalışan S.S isimli işçi vefat etmiştir. Olaya (2) J.Asyş.Timi, (2) J.Trf.Timi, (2) JAK Timi, (1) J.Oyit Timi, (2) AFAD Timi, (2) Ambulans ve (2) İtfaiye olmak üzere (43) personel ile olaya müdahale edilmiştir. Meydana gelen toprak kayması temizleme çalışmaları devam etmekte olup, yol tek taraflı olarak trafiğe açılmıştır.”

GECE BEKÇİLİĞİNE 1 AY ÖNCE BAŞLAMIŞ

Bursa’da, karayolu kenarına istinat duvarı yapımı sırasında meydana gelen heyelanda, iş makinelerinin bulunduğu alanda görevliyken içinde bulunduğu otomobilin üzerine kaya parçalarının düşmesiyle hayatını kaybeden Süleyman Sarı’nın (70), gece bekçiliğine 1 ay önce başladığı ve 4 çocuk babası olduğu ortaya çıktı. Sarı'nın ölmeden önce son görüştüğü arkadaşı Mustafa Şenol (78) yaptığı açıklamada, "Emekli arkadaş, normalde aşağı tarafta konteynerde nöbet tutuyordu. İş makinelerinin başına aküleri çalınmasın diye geçici olarak geçti. Akşam beraber yemek yedik, kahve içtik. Akşam saat 8’de işbaşı yapacaktı, uğurladım. Sabah birisi aradı, 'Senin arkadaşın ölmüş, haberin var mı?' dedi. İnanamadım, 'heyelan olmuş' dediler, 'o zaman doğrudur' dedim. 2 oğlu 2 kızı, torunları var, kendisi eşinden boşandı, şantiyede yatıp kalkıyordu. Gece nöbet tutmaya yeni başlamıştı, yaklaşık 1 aydır. Bu bölgede daha önce ufak toprak kaymaları oldu ama yol bile kapanmadı, biraz yağmur yağdı bu onun sonucu" dedi.

BABASININ KİMLİĞİNİ ARADI

Bursa’da, karayolu kenarına istinat duvarı yapımı sırasında meydana gelen heyelanda, içinde bulunduğu otomobilin yuvarlanan kaya parçalarının altında kalmasıyla hayatını kaybeden Süleyman Sarı'nın (70) cansız bedeni otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu Morgu'na götürüldü. Sarı'nın üzerinden kimlik çıkmaması nedeniyle otopsi işlemleri başlatılamadı.

Süleyman Sarı'nın oğlu Oktay Sarı (32), babasının kimliğini aramak için heyelan bölgesine geldi. Hurdaya dönen otomobilde kimlik arayan Sarı’ya yakınları yardım etti ancak belgeye ulaşılamadı.