Geri Dön
Gündem DHA muhabirine çirkin saldırı: Kısıtlamayı ihlal eden boksör, gazetecinin burnunu kırdı

DHA muhabirine çirkin saldırı: Kısıtlamayı ihlal eden boksör, gazetecinin burnunu kırdı

Bursa'da, 2 arkadaşıyla birlikte sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal edip, DHA muhabiri Mehmet İnan'a yumruk atarak, burnunu kıran Süleyman Satılmış, sevk edildiği adliyede, çıkarıldığı mahkemece 'kasten adam yaralamak' ve 'görevli memura mukavemet' suçlarından tutuklandı.

Olay, dün saat 23.30 sıralarında merkez Osmangazi ilçesi Küçükbalıklı Mahallesi Kibar Sokak’ta meydana geldi. Devriye görevi yapan mahalle bekçileri, sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal eden 3 gençle karşılaştı. Kimlik kontrolü yapan mahalle bekçileri, Süleyman Satılmış, Muhammet Ö. (18) ve O.Ç.'ye (17), kısıtlamayı ihlalden ceza kesilmesi için polis ekiplerinden yardım istedi. DHA muhabirleri Mehmet İnan ve İsmail Hakkı Seymen de olayı haberleştirmek için bölgeye gitti. Bu sırada taşkınlık yapıp, bekçilere mukavemet gösteren gençler, kendilerini görüntüleyen muhabirlere saldırdı. Grup, çekim yapan Seymen’in elinde bulunan ışığa vurarak yere düşürdü. Boksör olduğu belirtilen gençlerden Süleyman Satılmış ise İnan’ın yüzüne yumruk attı. Aldığı yumruk darbesiyle İnan yere yığılıp, baygınlık geçirirken, bekçilerin müdahale ettiği Süleyman Satılmış, muhabirlere dönerek, “Ben boksörüm” diye bağırdı. Muhabirlere küfür ve hakaret eden saldırganlar, bekçiler tarafından bölgeden uzaklaştırıldı.

YUMRUK ATILAN MUHABİR BAYILDI

İhbar üzerine olay yerine takviye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. İnan’a ilk müdahaleyi polis ekipleri ve muhabir arkadaşı İsmail Hakkı Seymen yaptı. İnan, gelen ambulansla Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedaviye alınan Mehmet İnan'ın burnunun kırıldığı tespit edildi.

Saldırganlar gözaltına alınarak, Merinos Polis Merkezi’ne götürüldü. Saldırganlara, sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal ettikleri gerekçesiyle 3 bin 186'şar liradan toplam 9 bin 558 TL para cezası uygulandı. Muhammet Ö. ve O.Ç., emniyetteki ifadesinin ardından serbest bırakılırken, Süleyman Satılmış’ın adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

SALDIRI ANI KAMERADA

Bu arada saldırı anı, anbean muhabir kamerasına yansıdı. Görüntülere; saldırganların muhabirlerin üzerine yürüyüp, İsmail Hakkı Seymen'in eline vurduğu, Süleyman Satılmış’ın ise Mehmet İnan’a yumruk atarak yere düşürdüğü görüldü. Burnu kanayan Mehmet İnan'ın baygınlık geçirdiği, saldırganların küfür ve hakaretler ettiği de görüntülerde yer aldı.

'PİŞMANIM'

Bursa’da, 2 arkadaşıyla birlikte sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal edip, kimlik sorgulaması yapan mahalle bekçilerine mukavemet ederek, kendilerini görüntüleyen iki DHA muhabirinden Mehmet İnan'a yumruk atıp burnunu kıran boksör Süleyman Satılmış, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Mehmet İnan ile birlikte saldırıya maruz kalan DHA muhabiri İsmail Hakkı Seymen'in, adliyeye sevk sırasında "Bize neden saldırdın?" sorusuna Satılmış, "Özür dilerim, pişmanım" diye cevap verdi.

BURNU KIRILAN DHA MUHABİRİ: BİZLER GAZETECİYİZ

Bursa'da, 2 arkadaşlıyla birlikte kısıtlamayı ihlal eden Süleyman Satılmış'ın yumruklu saldırısına uğrayan DHA muhabiri Mehmet İnan, "Burnum kırılmış ama ben farkında değildim. O sırada baygınlık geçirdim. Bizler gazeteciyiz. Halkın haber alma özgürlüğünü temsil eden kişileriz. Çok üzücü bir olay" dedi.

Genel sağlık durumunun iyi olduğunu belirten İnan, "İhbar geldiğinde, muhabir arkadaşım İsmail Hakkı Seymen ile birlikte olay yerine gittik. Gençlerin yaptığı hareketler ve davranışlarından dolayı haberi çekmeye karar verdik. İsmail kamerayla kayıt almaya başlayınca karşımızdaki grup hareketlenmeye başladı. İsmail'in üzerine yürüdüler. Ben de o sırada İsmail'e saldırmalarını engellemek için tutmaya çalıştım. Bu sırada arkadan beni biri ittirdi. O sırada benim tuttuğum kişi bana yumruk atmış" diye konuştu.



'SALDIRIYI KINIYORUM'

Aldığı yumruk darbesinden sonra baygınlık geçirdiğini belirten İnan, "Yumruk attıktan sonra direkt yere düşmüşüm. Gerisini çok hatırlamıyorum. Burnum kanıyordu. O sırada baygınlık geçirdim. Hastaneye gittiğimde burnumun kırıldığını ve şekil bozukluğu olduğunu öğrendim. Hastane çalışanları müdahale ettiler. Şu an evdeyim, dinleniyorum. Olmaması gereken bir olay. Bizler halka haber sunuyoruz. İnsanlar haber izlemek için televizyon karşısına geçiyor. Saldırıyı kınıyorum. Olmaması gereken bir olay" dedi.

KINAMA MESAJLARI YAYINLANDI

Bursa’da, sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal eden Süleyman Satılmış ve 2 arkadaşının, kimlik sorgulaması yapan mahalle bekçilerine mukavemet edip, kendilerini görüntüleyen iki DHA muhabirine yönelik saldırısına ilişkin, çeşitli kurum ve kuruluşlar ile milletvekillerinden kınama mesajları yayınlandı.

'BOKS FEDERASYONU OLARAK ÜZÜNTÜ DUYUYORUZ'

Türkiye Boks Federasyonu’ndan yapılan yazılı açıklamada, “03 Aralık 2020 tarihinde basında yer alan Süleyman Satılmış’ın olumsuz haberini üzüntüyle duymuş bulunmaktayız. Görevi başında şiddet gören basın mensubu Mehmet İnan’a geçmiş olsun dileklerimizi iletir, bu tür olayların tekrar yaşanmamasını temenni ederiz. Bu şahıs boksör olduğunu söylüyor, ancak federasyonumuzun herhangi bir faaliyetine katılmamış, tanımadığımız ve bilmediğimiz biridir. Şahsın bağlı bulunduğu kulüple yapılan görüşme sonucu şahsın kulüple ilişiğinin kesilmesi için işlemlerin hemen başlatıldığı öğrenilmiştir. Yaşanan bu olaydan Türkiye Boks Federasyonu olarak üzüntü duyduğumuzu, bu şahsın yaptığı yanlışın camiamıza mal edilmemesi gerektiğini belirtir, adli sürecin federasyonumuzca takip edileceğini ve sürece göre iş ve işlemlerin yapılacağını kamuoyuna saygıyla duyururuz” ifadelerine yer verildi.

'YAPILAN SALDIRIYI KINIYORUM'

DHA muhabirinin uğradığı saldırıyı kınayan AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen, “Dün akşam Bursa’da sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal eden kendini bilmez biri tarafından; topluma doğru haber ulaştırma görevini yerine getirmeye çalışan DHA muhabiri Mehmet İnan kardeşimize yapılan saldırıyı kınıyor, Mehmet kardeşimize acil şifalar diliyorum” dedi.

'BASIN CAMİASINA GEÇMİŞ OLSUN'

Saldırıyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık, “Dün akşam saatlerinde Bursa’da sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal eden bir vatandaşın, görevi başında haber yapmaya gayret eden DHA muhabiri Mehmet İnan’a çirkin bir saldırıda bulunduğunu öğrendim. Bu barbarlığı kınıyorum! Tüm basın camiasına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" ifadelerini kullandı.

'MAHKEMECE GEREKLİ CEZA VERİLMELİ'

Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı da yazılı açıklamayla olayı kınadı. Kolaylı şu ifadeleri kullandı:

"Meslektaşlarımız geçmişten bu yana sık sık saldırıya uğramakta, hastanelik olmakta, hatta bazı olaylarda ne yazık ki yaşamlarını yitirmektedirler. Son olarak dün Bursa’da yaşanan olayda da sokağa çıkma yasağını ihlal eden bir kişi, kendisini görüntülemek isteyen DHA kameramanı meslektaşımız Mehmet İnan’a saldırmıştır. Saldırı sonrası arkadaşımızın burnu kırılmış ve kanlar içinde hastaneye kaldırılmıştır. Bu tür saldırıların son bulması için defalarca dile getirdiğimiz gibi kamuoyu adına görev yapan meslektaşlarımıza saldırıların, en ağır şekilde cezalandırılmasını beklemekteyiz. Saldırıya uğrayan meslektaşımıza ve Demirören Haber Ajansı çalışanlarına geçmiş olsun diyor, yakalanan saldırganların mahkemece gerekli şekilde cezalandırılmasını diliyorum” dedi.

'TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ'

İletişim Platformu Derneği'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamayla saldırıya tepki gösterilerek, "Bursa'da görevi başında saldırıya uğrayıp burnu kırılan DHA Muhabiri Mehmet İnan'a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. En kısa zamanda iyileşip görevinin başına dönmesini temenni ediyoruz. Saldırganın gerekli cezayı alması için takipte olacağız" ifadelerine yer verildi.

'SALDIRGANLARIN EN AĞIR CEZAYI ALMASINI İSTİYORUZ'

Türkiye İnternet Gazetecileri Federasyonu Başkanı Mesut Demir de saldırıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, "Basın mensupları, canları pahasına toplumu bilgilendirme adına bir kamu görevi üstlenmektedir. Basın mensuplarının yıpranma hakları, tehlikeli iş kolu kapsamında tutulması, çıkarılması kaçınılmaz olan İnternet Yasası ile internet medyalarında çalışan meslektaşlarımızın güvence altına alınması şarttır. Özellikle adliye ve asayiş haberlerini yapan muhabir arkadaşlarımızın görevlerini yapabilmeleri için güvenlik güçlerimizin yardımcı olmasını, gazetecilerin güvenliğini sağlamalarını istiyoruz. Saldırıya uğrayan meslektaşlarımıza geçmiş olsun diliyor, saldırganların en ağır cezalar alacağını umut ediyoruz" dedi.

'EMEKÇİ KARDEŞİMİZE GEÇMİŞ OLSUN'

Saldırıyı kınayan Yeni Şafak Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ersin Çelik ise, "Bizim meslek böyle işte... Dayağı yer otururuz. Başka meslek gruplarına yönelik şiddet haberlerini gündeme getirip kamuoyu oluşturma muhabirin işidir fakat muhabir şiddet görünce ortada kalır. Geçmiş olsun emekçi kardeşimize. O maganda da gereken cezayı alır umarız. Yani umarız" ifadelerini kullandı.

ZANLI TUTUKLANDI

Bursa'da, 2 arkadaşıyla birlikte sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal edip, DHA muhabiri Mehmet İnan'a yumruk atarak, burnunu kıran Süleyman Satılmış, sevk edildiği adliyede, çıkarıldığı mahkemece 'kasten adam yaralamak' ve 'görevli memura mukavemet' suçlarından tutuklandı.

BOKSÖR LİSANSI İPTAL EDİLDİ

Bursa Valiliği Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ise Süleyman Satılmış'ın kulübü ile ilişiğinin kesildiği bildirildi. Yazılı açıklamada, "Türkiye Boks Federasyonu Sporcu Lisans, Vize ve Transfer Talimatı'nın 4. Bölümü’nün 10. Maddesi’nin ikinci fıkrasına göre, yukarıda açık kimliği yazılı sporcunun kulübü, iki sezon üst üste spor dalı faaliyetlerine katılmamış veya kulüp lisansını vize ettirmemiş olduğu tespit edilmiştir. Kulübün başvuru talebine istinaden ilişiksiz belgesi verilmiştir” denildi.