Geri Dön
Gündem Erciyes'te kar kütlesi altında kalan Kanadalı kayakçı hayatını kaybetti

Erciyes'te kar kütlesi altında kalan Kanadalı kayakçı hayatını kaybetti

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Erciyes Kayak Merkezi'nde pist dışına çıkan Kanadalı turist Micheal Kreeft (45), kar kütlesinin üzerine düşmesi sonucu hayatını kaybetti. Kreeft'in (45), Birleşmiş Milletler koordinasyon üyesi olarak Gaziantep'te görev yaptığı öğrenildi.

Olay, saat 16.30 sıralarında Erciyes Kayak Merkezi kamp alanında meydana geldi.

Erciyes'te kayak yapan Kanadalı turist Micheal Kreeft, vadilerin bulunduğu pist alanı dışına çıktı.

Pist dışında kayak yapan Kreeft, kar kütlesinin üzerine düşmesi sonucu altta kaldı. Turistin arkadaşlarının ihbarıyla olay yerine jandarma, AFAD ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri, Kanadalı turistin hayatını kaybettiğini belirledi. Ekipler, Kanadalı turistin cenazesini bulunduğu bölgeden indirerek, Kayseri Devlet Hastanesi morguna kaldırdı.

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER ÇALIŞANI OLDUĞU ÖĞRENİLDİ

Erciyes Kayak Merkezinde pist dışına çıktıktan sonra üzerine kar kütlesinin düşmesi sonucu hayatını kaybeden Kanadalı Micheal Kreeft'in (45), Birleşmiş Milletler koordinasyon üyesi olarak Gaziantep'te görev yaptığı öğrenildi. Kreeft'in ayrıca, arkadaşları Harres Yakubi ve Lukas Biedermann ile birlikte kayak yapmak için Erciyes'e geldikleri bildirildi. Kreeft'in üzerine kar kütlesinin düşmesi sonrası 2 arkadaşının yardım istemek için tesislere geldiği ve yetkililere durumu ihbar ettiği belirtildi. 2 arkadaş, Kreeft'in acı haberini aldıktan sonra birbirlerine sarılarak gözyaşı döktü. Kanadalı turistin otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ardından ülkesine gönderileceği öğrenildi.

KURTARMA GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

Erciyes Kayak Merkezinde pist dışına çıktıktan sonra üzerine kar kütlesinin düşmesi sonucu hayatını kaybeden Birleşmiş Milletler koordinasyon üyesi Kanadalı Micheal Kreeft'i (45), kurtarma görüntüleri ortaya çıktı. Karın altında kalan Kreeft, jandarma, AFAD ve Erciyes A.Ş. pist güvenlik ekibinin çalışması sonucu bulunduğu yerden çıkarıldı. Kanadalı turist ardından kızak yardımıyla tesislere getirilerek, otopsi için Kayseri Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.