Geri Dön
Gündem Kocaeli'de fırtına: Bir kişi çatı ile birlikte uçarak hayatını kaybetti

Kocaeli'de fırtına: Bir kişi çatı ile birlikte uçarak hayatını kaybetti

Kocaeli'nin Derince ilçesinde bir kişi çatı ile birlikte uçarak hayatını kaybetti. Gebze'de ise fırtınada hasar gören fabrikanın çatısını tamir etmeye çalışan Yurdal Gökçe (41), dengesini kaybederek metrelerce yükseklikten düştü. Hastaneye kaldırılan Yurdal Gökçe yaşamını yitirdi.  İzmit Arızlı Mahallesi Camii'nin 40 metrelik beton minaresinin ardından, Sarıcalar Mahallesi'ndeki caminin yaklaşık 20 metrelik çelik minaresi de devrildi.

İzmit Arızlı Mahallesi'nde bulunan Arızlı Camii'nin minaresi, etkili olan fırtınaya dayanamayarak yan yattı. Minarenin yan yattığını görenlerin ihbarı üzerine bölgeye AFAD, jandarma, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı itfaiye ve ekipleri geldi. Jandarma ekipleri, cami çevresinde bulunan risk altındaki binaların tahliye edilmesini sağladı. Ekipler, minarenin yerinden kaldırılması için çalışma yürütüyor.

BİR MİNARE DAHA DEVRİLDİ

Kocaeli'de etkili olan fırtınaya dayanamayarak eğilen İzmit Arızlı Mahallesi Camii'nin 40 metrelik beton minaresinin ardından, Sarıcalar Mahallesi'ndeki caminin yaklaşık 20 metrelik çelik minaresi de devrildi. Şans eseri caminin yanında bulunan yeşil alana doğru devrilen minare, herhangi bir zarara sebep olmadı. Minare fırtınanın geçmesinin ardından bölgeden kaldırılacak.

ÇATI UÇTU, CADDE SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ

Kocaeli’nin Derince ilçesi Sırrıpaşa Mahallesi Kaçar Sokak üzerindeki 4 katlı bir binanın çatısındaki terasın üzerini kapatmak için kullanılan metal yapı havalanarak 50 metre uzaklıktaki Nato Caddesi'ne uçtu. Bir elektrik direğini yıktıktan sonra park halindeki 06 NM 51 ve 06 ADT 972 plakalı otomobillerin üzerine düşen metal yapı nedeniyle cadde trafiğe kapandı. Olay nedeniyle bölgede elektrik kesintisi yaşanırken, itfaiye ve Derince Belediyesi ekipleri enkazı kaldırmak için çalışma başlattı.

ÇATI İLE UÇARAK ÖLDÜĞÜ BELİRLENDİ

Kocaeli'nin Derince ilçesinde fırtınada çatıdan düşerek hayatını kaybettiği belirtilen Turan Usta'nın yapılan araştırmada çatı ile birlikte uçarak öldüğü ortaya çıktı. Sırrıpaşa Mahallesi Kaçar Sokak üzerindeki 4 katlı binanın çatısındaki malzemeleri sağlamlaştırmaya çalışan Usta'nın, bu sırada şiddetini artıran rüzgar nedeniyle altındaki metal yapı malzemesiyle birlikte havalanıp, metrelerce uçarak Nato Caddesi'ne düştüğü belirlendi. Ağır yaralanan Usta, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

DENİZ TAŞTI, SAHİLLERİ SU BASTI

Kocaeli'de etkili olan fırtına, sahil kesiminde de olumsuzluklara yol açtı. Yaşanan fırtınada kentin güney kesimlerinde kalan Gölcük ilçesine bağlı Değirmendere, Halıdere, Ulaşlı ve Karamürsel ilçelerindeki sahil kesiminde dev dalgalarla birlikte deniz karaya taştı. Deniz kenarında bulunan ev ve işyerlerini su bastı. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerlerine giden itfaiye ekipleri, su baskınlarına müdahalelerde bulundu.

FIRTINADA HASAR GÖREN FABRİKANIN ÇATISINI ONARIRKEN DÜŞEREK ÖLDÜ

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde fırtınada hasar gören fabrikanın çatısını tamir etmeye çalışan Yurdal Gökçe (41), dengesini kaybederek metrelerce yükseklikten düştü. Hastaneye kaldırılan Yurdal Gökçe yaşamını yitirdi.

Olay akşam saatlerinde, Gebze Muallimköy Mahallesi’nde bulunan bir fabrikada meydana geldi. Lodostan zarar gören çatıyı tamir etmek için çıkan Yurdal Gökçe, ayağının kayması sonucu metrelerce yükseklikten beton zemine düşerek ağır yaralandı. İşçilerin haber vermesi üzerine gelen 112 Acil Sağlık ekibi, yaralanan Yurdal Gökçe’yi özel bir hastaneye kaldırdı. Yurdal Gökçe hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Erol POLAT/GEBZE (Kocaeli), (DHA)