Geri Dön
Gündem Freni boşalan halk otobüsü, kırmızı ışıkta bekleyen araçlara çarptı; kaza kamerada

Freni boşalan halk otobüsü, kırmızı ışıkta bekleyen araçlara çarptı; kaza kamerada

Mersin'in Tarsus ilçesinde freni boşalan halk otobüsü kırmızı ışıkta bekleyen 6 araca çarptı. Otobüsteki 3 yolcunun yaralandığı kaza, kameralara yansıdı.

Kaza, dün saat 15.00 sıralarında Atatürk Caddesi Kültür Parkı kavşağında meydana geldi. Sunay Atilla Üst Geçidi'nden inerken freni boşalan M.F.G. (42) idaresindeki 33 C 5063 plakalı halk otobüsü, kırmızı ışıkta bekleyen araçlara çarptı. Burç M.'nin (38) kullandığı 33 NP 627 plakalı otomobil, Haydar Cura idaresindeki 33 AHY 498 plakalı otomobil, Oğuz A.'nın kullandığı 33 PU 777 plakalı otomobil, Özlem D. yönetimindeki 33 PM 705 plakalı otomobil, Nebahat G. idaresindeki 33 NSJ 53 plakalı otomobil ve Coşkun Y. idaresindeki 33 AIT 103 plakalı otomobil, kazaya karıştı. Araçlarda hasar meydana gelirken kavşakta trafik durma noktasına geldi.

Kazada otobüste yolculuk yapan Ali Turgay K. (72) ile İsmet Efe B. ve Hikmet Melih B. isimli çocuklar yaralandı.

BÖYLE OLMASINI İSTEMEZDİM

Mersin’in Tarsus ilçesinde freninin boşalması sonucu kırmızı ışıkta bekleyen araçlara çarpan özel halk otobüsünün şoförü Mustafa Fuat Gündeş, kaza anını anlattı. 22 yıllık şoför Gündeş, facia yaşanmaması için elinden geleni yaptığını belirterek, "Seyir halindeyken fren patladı. El frenini çektim durmadı. Yolculara 'Arkadaşlar fren patladı' diye bütün yolcularımıza haber verdim. Aracı sola vurmamak için, takla atmaması için arabayı mecburen o şekilde durdurmak zorunda kaldım. Bütün yolcularımızı korumak için elimden gelen her şeyi yaptım, bu şekilde durdurabildim. Ben istemezdim böyle bir şey olmasını. Can kaybı olmadı. O an aklıma insanlarını canını düşünmekten başka bir şey geçmedi" dedi.