Geri Dön
Gündem Hastane çalışanlarına saldıran şüphelilere çifte ceza

Hastane çalışanlarına saldıran şüphelilere çifte ceza

Sivas'ta, Numune Hastanesi'ndeki acil serviste çalışanlar ve özel güvenlik personeline saldırıda bulunan şüphelilerden Ali Özdemir ve Gökhan Özdemir, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Şüphelilerden A.Ü., savcılık sorgusu sonrası serbest kalırken, M.Ö., V.Ö., İ.Ü., Ş.B., M.Ö. ve S.Ö. de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Olay, dün saat 19.30 sıralarında Sivas Numune Hastanesi Acil Servisi'nde meydana geldi. Merkeze bağlı Gümüşdere köyünde yaşayan Y.Ö. (43) traktörden düşünce, yakınları tarafından ayağında kırık şüphesiyle hastaneye getirildi. Y.Ö.’ye acil serviste müdahale edildi. Bu sırada Y.Ö.’nün yakınları, kendileriyle ilgilenilmediğini iddia etti. Gelen güvenlik personeli, bu kişilere, acil serviste kalabalık oluşturmamaları gerektiğini belirtti. Taşkınlık yapan hasta yakınları, özel güvenlik görevlileri Turan Polat (32), Mehmet Durmuş (34), Enes Demir (27), Recep Taşcı (30), İhsan Ceran (25) ve Birol Karaaslan'a (45) saldırdı, acil servisteki malzemelere de zarar verdi.

Güvenlik güçlerinin müdahalesiyle yatıştırılan olay sonrasında şüpheliler A.Ü. (50), G.Ö. (32), M.Ö. (22), A.Ö. (57), V.Ö. (24), İ.Ü. (25), Ş.B. (44), M.Ö. (17) ve S.Ö. (36) gözaltına alındı. Bu kişilerden bazılarının çeşitli suç kayıtları bulunduğu belirlendi. Olay sonrası hastaneye giden ve güvenlik personeli ile görüşen Vali Salih Ayhan da geçmiş olsun dileklerini iletti.

Gözaltına alınan şüphelilerin Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorguları devam ediyor.

ARAÇLARI MENEDİLDİ, KORONA CEZASI KESİLDİ

Bu arada, şüphelilerin hastaneye geldikleri iki araç, trafik ekiplerince çeşitli maddelerden 1467 lira trafik cezası uygulanarak trafikten menedildi.

Ayrıca şüphelilere Covid-19 tedbirleri kapsamında sosyal mesafe kuralına uymadıkları için kişi başı 427'şer TL'den toplam 3 bin 843 TL, maske takmadıkları için kişi başı 900 TL 'den 8 bin 100 TL olmak üzere, toplamda 13 bin 410 TL idari para cezası uygulanmak üzere tutanak tutuldu.

ŞÜPHELİLER ADLİYEDE

Sivas Sağlık Platformu Numune Hastanesi'ndeki özel güvenlik görevlilerine saldırıyla ilgili A.Ü. (50), G.Ö. (32), M.Ö. (22), A.Ö. (57), V.Ö. (24), İ.Ü. (25), Ş.B. (44), M.Ö. (17) ve S.Ö. (36) emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden S.Ö. isimli kadın, polis eşliğinde götürülürken, "Biz utanacak bir şey yapmadık. Sağlığımız için yaptık" dedi.

BAŞHEKİM YARDIMCISI FİDAN: SALDIRIYI KINIYORUZ

Numune Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Mehmet Fidan, talihsiz olay yaşadıklarını belirterek, "Dün akşam ayağında kırık olan hasta acil servisimize başvurdu. Aynı zamanda kalabalık hasta yakını da hastanın yanında geldi. Hastaya ilk müdahalesi yapıldı. Daha sonra hasta yakınları, hastayla yeteri kadar ilgilenilmediğini belirterek kalabalık grup halinde acil serviste olay çıkarıyor. Sağlık çalışanları ve güvenlik güçlerine saldırıyorlar. Maalesef 6 güvenlik görevlimiz hafif yaralanmış durumda. Acil servisimizde hasar meydana geldi" diye konuştu.

Sağlık çalışanlarının özverili mücadele verdiği dönemde bu tür şeylerle karşılaşmanın üzücü olduğunu vurgulayan Fidan, "Hem pandemi öncesi hem de sonrası büyük bir özveri ile çalışan sağlık çalışanlarımıza yapılan bu saldırıyı kınıyoruz. Umarım bu saldırıyı yapanlar en ağır şekilde cezalandırılır ve caydırıcı olur. Özellikle saldırı sonrasında hastanemize gelerek bizlere destek veren valimiz Salih Ayhan'a teşekkür ediyoruz. Bu yaşanan talihsiz olay sonrası biz sağlık çalışanları her zaman işimizin başında görevimize devam ediyoruz" diye konuştu.

Sağlıkta şiddetin devam ettiğine değinen Fidan, "Bizim hastanemizde olmaz, diyoruz ama bizim de başımıza geliyor. Bununla ilgili mutlaka caydırıcı önlemler olması gerekiyor. Bu çalışan arkadaşlarımızın motivasyonunu da bozuyor. Buradaki sağlık çalışanlarının tek amacı insanlara şifa olmak ve şifa dağıtabilmektir ama bu tür saldırgan arkadaşlar insanın çalışma azmini de azaltıyor. Bunların hem ceza olarak hem de toplumsal olarak bir şekilde reddedilmesi lazım. Bu saldırıların artık bir son bulması gerekiyor. Hastaneler insanların hastalandığında şifa aramak için geldiği yerlerdir. Buradaki insanlar da gelenlerin sağlığı için uğraşan insanlardır. Gece gündüz, demeden iftar sahur, demeden canla başla çalışan insanlardır. İnşallah bu saldırılar son bulur" dedi.

2 TUTUKLAMA

Sivas'ta, Numune Hastanesi'ndeki acil serviste çalışanlar ve özel güvenlik personeline saldırıda bulunan şüphelilerden Ali Özdemir ve Gökhan Özdemir, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Şüphelilerden A.Ü., savcılık sorgusu sonrası serbest kalırken, M.Ö., V.Ö., İ.Ü., Ş.B., M.Ö. ve S.Ö. de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

VALİ AYHAN, HESABI SORULACAK DEMİŞTİ

Sivas Valisi Salih Ayhan, olayın ardından Numune Hastanesine giderek bilgi aldı. Saldırıya uğrayan özel güvenlikçilerle görüşen Vali Ayhan Olayı takip edeceğiz. Kamu malına verilen zararın bedelini ödeyecekler. Ramazan'ın ilk gününün son saatlerinde yaşanılan bu çirkin olayı tasvip etmek kesinlikle mümkün değil. Bu olayı kınıyorum ve takip edeceğim. Salgın sürecinde üst düzey bir gayret gösteren sağlık çalışanlarımızın her zaman yanındayız. Adli ve idari makamlar ne gerekiyorsa gereğini yapacaktır. Emniyet, faillerin göz altında tutulması ile ilgili gerekeni hemen yaptı. Üzülmemek elde değil, 1 yıldır sağlıkçılarımızın gecesi yok gündüzü yok. Bu kadar şiddeti ve taşkınlığı hak etmiyorlar. Suçlulara hesabı sorulacaktır” ifadelerini kullandı.

BAKAN KOCA'DAN PAYLAŞIM

Sivas'ta, Numune Hastanesi'ndeki Acil Servis çalışanları ve özel güvenlik personeline saldırı olayı ile ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da paylaşım yaptı. Bakan Koca'nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda yaşanan arbede sonucu Acil Servis'te dağılan eşyaların fotoğrafı kullanıldı. Bakan Koca, "Bu fotoğraf salgında sağlık hizmeti veren bir hastanemizden. Sağlık çalışanlarımıza saldırarak bu manzaraya sebep olan şahıslar gözaltına alındı. İçlerinden iki kişi tutuklandı. Sağlık çalışanlarına sözde değil eylemde sahip çıkmak hepimizin sorumluluğu" ifadelerini kullandı.