Geri Dön
Gündem Hatay’ı sel vurdu! Okulun istinat duvarı yıkıldı, araçlar suya kapıldı

Hatay’ı sel vurdu! Okulun istinat duvarı yıkıldı, araçlar suya kapıldı

Hatay’ın merkez Antakya ilçesinde etkili olan sağanak, sele neden oldu. Sel nedeniyle bir okulun istinat duvarı yıkılırken, park halindeki 10 araç da suya kapıldı. Aralıklı olarak şiddetini artıran sağanak yağış nedeniyle, tarım alanları ile birçok ev ve iş yerini su bastı.

Hatay’ı sel vurdu! Okulun istinat duvarı yıkıldı, araçlar suya kapıldı

Hatay'da kent merkezinde yaklaşık 2 saat etkili olan sağanak, sele neden oldu. Bazı iş yerleri ve bodrum katlardaki evleri su bastı. Suya kapılan 10 araç zarar gördü. Sel nedeniyle Bağrıyanık Mahallesi Kapalıdere Sokak’ta bulunan Mustafa Kemal Üniversitesi Sanat ve Tasarım Meslek Yüksek Okulu’nun istinat duvarı yıkıldı. Duvarın yıkılmasıyla iki ağaç da sokaktaki bir evin odunluğunun üzerine devrildi. Ağaçlar, buradan geçen elektrik ve telefon hatlarına zarar verdi. İhbar üzerine bölgeye polis, itfaiye ve TEDAŞ ekipleri sevk edildi. Polis ekiplerinin çevre güvenliğini sağlamasının ardından Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı itfaiye ekipleri, devrilen ağaçları kaldırdı, devrilme tehlikesi bulunan bir ağacı da sökerek kapanan yolu tekrar trafiğe açtı. TEDAŞ ekiplerinin çalışmasıyla da mahalleye yeniden elektrik verildi.

ARACINI, ELEKTRİK DİREĞİNE BAĞLADI

Sağanak sırasında aracının sel sularına kapılmasını önlemek isteyen bir vatandaşın aldığı tedbir ise görenlerin yüzünü güldürdü. İsmi öğrenilemeyen vatandaş, kamyonetini elektrik direğine bağladı.

YAĞIŞ, SEL VE SU BASKINLARINA YOL AÇTI

Kentte özellikle merkez Antakya ilçesi ile Samandağ, Yayladağı ve Reyhanlı ilçelerinde dün başlayan şiddetli yağış nedeniyle su baskınları yaşandı. Samandağ ilçesinde Kuşalanı Mahallesi'nde içinde kimsenin bulunmadığı bir araç sele kapıldı. Debisi yüksek olan sel suları aracı dere yatağına kadar taşıdı. Farklı ilçelerdeki birçok ev ve iş yerini de su bastı. Ayrıca tarlalarda ekili ürünler ve meyve bahçeleri su altında kaldı. Bölgede valilik ve belediye ekiplerinin sel sularını tahliye çalışmaları devam ediyor.

AMİK OVASI, SULAR ALTINDA

Hatay'da gece boyu etkisini sürdüren yoğun yağışla birlikte Türkiye'nin en büyük ovalarından biri olan Amik Ovası, sular altında kaldı. Yağış ve baraj kapaklarının açılmasıyla adeta göle dönen ovada, tarım arazileri ile evleri su bastı.

HAVALİMANI ETKİLENMEDİ

Hatay'da gece boyu etkisini sürdüren yoğun yağışın ardından daha önce su birikintisi nedeniyle misafirlerin araçlarını dışarıda bırakıp, otobüsle giriş yapmak zorunda kaldığı Hatay Havalimanı, bu kez yağıştan etkilenmedi. Havalimanı yolunun yapılan çalışmalarla 3 metre yükseltilmesiyle giriş-çıkış yapabilen sürücüler, sıkıntı yaşamadı. Havalimanı çevresindeki binaların giriş katlarını ise su bastı.

YARALAR SARILMAYA BAŞLANDI

Hatay’da dün gece yaşanan sel felaketinin ardından, hasar tespit çalışmaları sürüyor. Ekipler sel felaketinin izlerini silmek için çalışmalara başladı. Hatay’ın merkez Antakya İlçesinde dün sabah saatlerinde başlayıp gece etkisini artıran sağanak yağış nedeniyle Habib-i Neccar dağı eteklerine kurulu Bağrıyanık ve Havuzlar mahallelerinde yağış sele dönüştü. Selde Mustafa Kemal Üniversitesi Sanat ve Tasarı Meslek Yüksek Okulu’nun istinat duvarı yıkıldı, bahçedeki ağaçlar bir evin odunluğu üzerine devrildi. Yaklaşık 10 araç da sel sularına kapılarak hasar görürken, bir araç da evin yıkılan bahçe duvarının altında kaldı. Selde bazı evlerin bodrum katlarını da su bastı. Dün gece yaşanan felaketin ardından Hatay Büyükşehir ve Antakya Belediyesi'ne bağlı ekipler sabahın erken saatlerinden itibaren yaraların sarılması için çalışmalara başladı. Sel sularının getirdiği moloz yığınlarını temizleyen ekipler, molozlar nedeniyle tıkanan mazgalları da açtı.

'4 GÜN SONRA DÜĞÜNÜM OLACAKTI'

Selde aracı zarar gören mahalle sakinlerinden Erçin Teski (26), “4 gün sonra düğünüm olacaktı, bu yüzden arabamı satışa çıkarmıştım ancak başımıza bu felaket geldi. Yetkililerin bizlere yardım elini uzatmasını bekliyoruz” dedi.

TEKEBAŞI KÖYÜNDE HEYELAN

Hatay'ın Samandağ ilçesinde, gece saatlerinde etkisini artıran yoğun yağış nedeniyle Tekebaşı köyünde heyelan meydana geldi. Can ve mal kaybının olmadığı heyelanda, toprak parçaları ve kayalar, köy yolunun kapanmasına neden oldu. İhbarla bölgeye gelen belediye ekipleri, iş makineleriyle kapanan yolu ulaşıma yeniden açtı.

Öte yandan Asi Nehri'nde su seviyesi yükselirken, çamurlu nehir suyu, bölgedeki bahçeleri de bastı. Göle dönen narenciye bahçelerinde ürünler zarar gördü.