Geri Dön
Gündem İşletmecisiyle çay içip sohbet ettikleri büfeyi soydular

İşletmecisiyle çay içip sohbet ettikleri büfeyi soydular

Adana'da, Mehmet Salih A. (18) ve Mehmet K. (18), işletmecisiyle kısa süre önce çay içtikleri büfeden 20 bin liralık içki ve sigara çaldı. Hırsızlık sırasında kendilerini fark eden işletmeci ve yanındaki güvenlik görevlisine silah doğrultan şüpheliler, yakalanıp, tutuklandı.

İşletmecisiyle çay içip sohbet ettikleri büfeyi soydular

Olay, 1 ay önce Çukurova ilçesi Kurttepe Mahallesi Çatalan Köprüsü civarında meydana geldi. Mehmet Salih A. ve Mehmet K. kiraladıkları hafif ticari aracın, 01 DNY 39 olan plakasını elektrik bandıyla 04 DMY 139 olarak değiştirdi. Şüpheliler, Seyhan ilçesi, Yeni Baraj Mahallesi’ndeki bir tekel bayiinin güvenlik kameralarını ve kapı kilidini kırıp içeri girdi. Çevre sakinlerinin fark ettiği şüpheliler, araca binerek kaçtı.

​Bir süre sonra Mehmet Salih A. ve Mehmet K., Çatalan Köprüsü çevresindeki tekel büfesine geldi. İşletmeci Serkan A. ve güvenlik görevlisi Murat G.’nin yanına gelen şüpheliler, ikram edilen çayı içti. Şüpheliler çay için teşekkür ederek, büfeden ayrıldı. Geri dönen Mehmet Salih A. ve Mehmet K. büfenin arka kapısını kırarak içerideki 20 bin lira değerinde alkol, sigara, plazma televizyon ile güvenlik kamerasının kayıt cihazını çaldı. Hırsızlık olayını fark eden iş yeri sahibi Serkan A., şüphelilere müdahale etmek istedi. Ancak şüpheliler, silah doğrultarak, "Arkanızı dönün, sakın bakmayın yoksa sizi öldürürüz" diyerek kaçtı.

İhbar üzerine olay yerine gelen Gasp Büro Amirliği ekipleri, Plaka Takip Sistemi’nden (PTS) saat 04.10’da çevreden geçen araçları incelemeye aldı. Ekipler, olayka kullanılan 04 DMY 139 plakalı aracı tespit etti. Sistem üzerinden aracı sorgulayan ekipler, plakanın sahte olduğunu saptı. Bunun üzerine polis, aynı marka ve model tüm araçların araştırdı. Olayda kullanılan gerçek aracın plaka bilgilerine ulaşan ekipler, kiralayan kişinin bilgilerine ulaştı, Mehmet Salih A. ve Mehmet K. gözaltına alındı.

Emniyete götürülen şüpheliler, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden Mehmet K. adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, Mehmet Salih A. ise tutuklandı.