Geri Dön
Gündem Koronavirüsü yendi, kurallara uyun tavsiyesinde bulundu

Koronavirüsü yendi, kurallara uyun tavsiyesinde bulundu

Aydın'da, koronavirüsü yenerek taburcu edilen Selahattin Tayfun (63), diğer hastalara kurallara uymalarını tavsiye etti.

Koronavirüsü yendi, kurallara uyun tavsiyesinde bulundu

Selahattin Tayfun’un, 21 Mayıs’ta yüksek ateş ve nefes darlığı şikayetiyle başvurduğu Aydın Devlet Hastanesi’nde yapılan koronavirüs testi, pozitif çıktı. Sağlık Müdürlüğü koordinasyonuyla, mevcut tedavilere ek olarak immun plazma ve tocilizumab (interlökin - 6 inhibitörü) tedavilerine başlandı. Tedavilere hızlı bir şekilde cevap veren Tayfun'un, klinik durumu iyileşince, salı günü enfeksiyon hastalıkları servisine çıkarıldı. Tedavisi tamamlanan Selahattin Tayfun, dün tamamen iyileşerek taburcu edildi.

‘3 GÜN KENDİMDE DEĞİLDİM’

Taburcu olan Tayfun, "Yaşadığım çok kolay bir şey değil. Üç gün kendimde değildim, o süreçte doktorlarımız birçok ilaç ve plazma tedavisi uygulamış. Başhekimimiz, doktorlarımız, hemşirelerimiz ve tüm sağlık çalışanlarımıza şükranlarımı sunarım. Lütfen devletimizin yaptığı uyarıları dikkate alalım" dedi. Selahattin Tayfun’un KOAH hastası ve daha önce ise by-pass ameliyatı geçirdiği öğrenildi.