Geri Dön
Gündem Malul engelli ile hamile olan kamu çalışanları 2 gün izinli

Malul engelli ile hamile olan kamu çalışanları 2 gün izinli

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul'da olumsuz hava koşulları nedeniyle kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan; malûl ve engelliler ile hamile olanların, pazartesi salı günleri idari izinli sayılacağını duyurdu.

Malul engelli ile hamile olan kamu çalışanları 2 gün izinli

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul'da olumsuz hava koşulları nedeniyle kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan; malûl ve engelliler ile hamile olanların, pazartesi salı günleri idari izinli sayılacağını duyurdu.
Yerlikaya, Twitter'daki resmi hesabından yaptığı açıklamada, " Kıymetli Hemşerilerim, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararınca; İstanbul'da olumsuz hava koşulları nedeniyle kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan; Malûl ve Engelliler ile Hamile olanlar 24-25 Ocak tarihlerinde İdari İzinli sayılacaktır" ifadelerine yer verdi.

İSTANBUL (DHA) -

DENİZLİ'DE HAMİLE VE ENGELLİ PERSONELE 'KAR' İZNİ

Denizli Valiliği'nden yapılan açıklamada "Tüm Türkiye'yi etkisi altına alan ve ilimizde de etkisini sürdüren yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları sebebiyle ilimiz genelindeki tüm kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamileler ile engelli personelimiz, 24.01.2022 Pazartesi günü 1 gün süreyle idari izinli sayılacaktır" denildi.

Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA)-

ÜÇ ŞEHİRDE HAMİLE VE ENGELLİ KAMU PERSONELİNE ‘KAR’ İZNİ

Eskişehir’in yanı sıra komşu illeri Kütahya ve Bilecik valilikleri olumsuz hava koşulları nedeniyle kamu kurum, kuruluşlarında görev yapan engelli ile hamile personele yarın için idari izin verildiğini açıkladı.

Eskişehir’de üç gündür aralıklarla etkili olan kar yağışı, etkisini kaybederken yerini soğuk havaya bıraktı. Meteoroloji verilerine göre hava sıcaklığı sıfırın altında 6 dereceye kadar düştü. Eskişehir Valiliği, kar yağışına bağlı olarak oluşabilecek buzlanma ve ulaşımdaki olumsuzluklar nedeniyle kamu kurumlarında görevli hamile ve engelli personele 1 günlüğüne idari izin verildiğini açıkladı. Valiliğin internet sitesinden yapılan açıklamada, “Meteorolojik değerlendirmelere göre, İlimiz genelinde etkili olan soğuk hava ve kar yağışına bağlı olarak oluşabilecek buzlanma ve ulaşımda yaşanabilecek olumsuzluklar göz önünde bulundurularak, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan engelli ve hamile personel 24 Ocak 2022 tarihinde idari izinli sayılacaktır” denildi.

BİLECİK’TE 67 KÖY YOLU KAPALI

Bilecik’te etkili olan kar yağışı günlük yaşamı olumsuz etkilerken, köy yollarında ulaşıma kapattı. Bilecik Valiliği 67 köyün yol açma çalışmalarının devam ettiğini, olumsuz hava koşulları nedeniyle kamuda görevli engelli ve hamile personele 2 gün izin verildiğini açıkladı. Valilik açıklamasında, “Bilecik’te devlet ve il yollarında trafiğe kapalı yolumuz bulunmamaktadır. Köy yollarından 67 köy yolumuz kapalıdır. Ancak yol açma çalışmalarımız ekiplerimizin gayretli çalışmaları ile devam etmektedir. Devam etmekte olan yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle il genelinde çalışan engelli ve hamile kamu çalışanlarının 24/01/2022 Pazartesi ve 25/01/2022 Salı günleri 2 gün idari izinli sayılmaları uygun görülmüştür” denildi.

HASTANEYE UMKE YETİŞTİRDİ

Osmaneli ilçesi Orhaniye köyünde ise yoğun kar nedeniyle bölgeye ambulans ulaşamayınca UMKE ekipleri devriye girdi. Evinde nöbet geçiren 2.5 yaşındaki A.Y., UMKE ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Osmaneli Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Kütahya Valiliği de internet sitesinden yaptığı açıklamada, İl Hıfzıssıhha Kurulu’nca engelli ve hamile kamu personeline idari izin verildiğini açıkladı. Valilikten yapılan açıklamada, “İl genelinde devam eden yoğun kar yağışı ve yollarda meydana gelebilecek buzlanmalar nedeniyle, ilimiz genelindeki tüm kamu kurum ve kuruluşlarında görevli personelden engelli, hamile ve kronik hastalığı olan memur ve diğer kamu görevlilerinin 24/01/2022 Pazartesi günü 1 (bir) gün süreyle idari izinli sayılmalarına karar verildi” denildi.

Oğuzhan KILIÇ-Cafer ELMAS/KÜTAHYA, BİLECİK,(DHA)-

TUFANBEYLİ’DE HAMİLE VE ENGELLİ PERSONEL BİR GÜN İDARİ İZİNLİ SAYILACAK

Adana'nın Tufanbeyli ilçesinde kar yağışı nedeniyle hamile ve engelli kamu personelinin yarın bir gün süreyle idari izinli sayılacakları duyuruldu.

Tufanbeyli Kaymakamlığı, olumsuz hava koşulları nedeniyle hamile ve engelli kamu personelin bir gün idari izinli sayılacağını bildirdi. Kaymakamlığın açıklamasında, "İlçemizde gerçekleşen yoğun kar yağışı nedeniyle 24.01.2022 Pazartesi günü kamu kurum ve kuruluşlarında görevli personellerden engelli ve hamile olan memurlar bir gün süre ile idari izinli sayılacaktır" denildi.

Kahraman ÖZTÜRK/TUFANBEYLİ (Adana), (DHA)

YALOVA’DA ENGELLİ VE HAMİLE KAMU PERSONELİNE 1 GÜN İDARİ İZİN

Yalova Valiliği, kar yağışı nedeniyle kamu kurum ve kuruluşlarından çalışan engelli ve hamile personellerin 1 gün idari izinli sayılacağını duyurdu.

Yalova Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan değerlendirmelere göre, Yalova’da belli aralıklarla devam eden kar yağışının il genelinde etkisini devam ettireceğinden, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile kamu görevlilerine 24 Ocak 2022 Pazartesi günü idari izin verilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.

Özgür YILDIZ/YALOVA, (DHA)-

BİTLİS'TE KAMUDA ÇALIŞAN ENGELLİ VE HAMİLELERE İDARİ İZİN

Bitlis Valiliği, olumsuz hava koşulları nedeniyle kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamilelerin bugün idari izinli sayılacağını açıkladı.

Kentte kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan malul ve engelliler ile hamilelerin bugün için idari izinli sayılacağını duyurdu. Açıklamada, "Olumsuz hava koşulları nedeniyle Bitlis genelinde, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personelin 24.01.2022 Pazartesi günü idari izinli sayılmalarına karar verilmiştir" denildi.

Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS, (DHA)-