Geri Dön
Gündem MEB: 'Gül ve Düşün' isimli kitap bakanlığımız yayın ve kontrol alanında değil

MEB: 'Gül ve Düşün' isimli kitap bakanlığımız yayın ve kontrol alanında değil

Milli Eğitim Bakanlığı'nca (MEB), 'Gül ve Düşün' adlı çocuk hikaye kitabının, bakanlığın yayın ve kontrol alanında olmadığı bildirildi. Öte yandan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca, 'Gül ve Düşün' isimli çocuk kitap ile ilgili olarak, muzır ve müstehcen olduğu yönünde kararın ivedi bir şekilde alındığı belirtildi.

MEB: 'Gül ve Düşün' isimli kitap bakanlığımız yayın ve kontrol alanında değil

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Bugün medyaya yansıyan söz konusu 'hikaye kitabı' üzerinden Sayın Bakanımıza ve Bakanlığımıza yönelik ortaya atılan iddialar üzerine bir bilgilendirme yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. Millî Eğitim Bakanlığı yalnızca bünyesindeki ders kitaplarının onayını vermektedir. Medyaya yansıyan söz konusu içerik, 'hikaye kitabı' kategorisindedir, Bakanlığımız yayın ve kontrol alanında değildir" denildi.

BAKANLIK: 'GÜL VE DÜŞÜN' İSİMLİ KİTAPLA İLGİLİ MUZIR VE MÜSTEHCEN OLDUĞU YÖNÜNDE İVEDİ KARAR ALINDI

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca, 'Gül ve Düşün' isimli çocuk kitap ile ilgili olarak, muzır ve müstehcen olduğu yönünde kararın ivedi bir şekilde alındığı belirtildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, 'Gül ve Düşün' isimli çocuk kitabında yer alan ifadelerin kabul edilemez olduğu bildirildi. Açıklamada, "Bakanlığımız Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü, konuyu 26.08.2020 tarihi itibariyle Küçükleri Muzır Neşriyattan Koruma Kurulu'nda resen incelemeye almıştır. Kitabın içeriğinin çocuklarımızın psikososyal gelişimini olumsuz yönde etkileyeceği değerlendirilmiş ve adı geçen kitap ile ilgili muzır ve müstehcen olduğu yönünde karar ivedi bir şekilde alınmıştır. Çocuklarımızın yüksek yararı ve toplumsal ahlaki yapımızın korunması önceliğimizdir. Bakanlık olarak çocuklarımızın ruhsal, psikolojik ve fiziksel gelişimlerini etkileyecek her türlü olumsuz içerik ile mücadelemiz devam edecektir" denildi.