Geri Dön
Gündem Meteoroloji'den Marmara ve Ege için sağanak uyarısı

Meteoroloji'den Marmara ve Ege için sağanak uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve Çanakkale, Balıkesir'in batı ilçeleri ile İzmir'in kuzey ilçelerinde sağanak beklendiğini belirterek olası sel, su baskını ve ulaşımdaki aksamalara karşı uyardı.

Meteoroloji'den Marmara ve Ege için sağanak uyarısı

MGM'nin internet sitesinde yer alan uyarıya göre, Marmara'nın batısı ile Kuzey Ege kıyılarında sağanak etkili olması öngörülüyor. Olası sel, su baskını ve ulaşımdaki aksamalara karşı dikkatli olunmasının istendiği açıklamada, "Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün akşam saatlerinden itibaren Marmara'nın batısı (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ) ve Kuzey Ege kıyılarında ( Çanakkale, Balıkesir’in batı ilçeleri, İzmir'in kuzey ilçeleri) kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve Kuzey Ege kıyılarında hortum riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

Açıklamada ayrıca yağışın 16.00- 23.59 saatlerinde etkili olacağının tahmin edildiği kaydedildi.

İZMİR İÇİN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji 2'nci Bölge Müdürlüğü'nce İzmir'de akşam saatlerinde kuvvetli ve gök gürültülü yağmur beklendiği belirtilerek, sel ve su baskınlarına karşı uyarı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 2'nci Bölge Müdürlüğü'nün açıklamasında; kuzey ilçelerde (Dikili, Bergama, Aliağa, Foça, Karaburun) kuvvetli ve gök gürültülü yağışın etkili olacağı belirtildi. Bugün akşam saatlerinden itibaren gök gürültülü yağışın kuvvetli (21-50 kg/m2) olacağının tahmin edildiği; ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu, yağış anında kuvvetli rüzgar, hortum riski ve ulaşımda aksamalar gibi olası olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği kaydedildi. Ayrıca yağışın 18.00- 02.00 saatlerinde etkili olmasının beklendiği belirtildi. İZMİR, (DHA)