Geri Dön
Gündem MSB duyurdu: 1 şehit

MSB duyurdu: 1 şehit

MSB: Nusaybin'de 10 Haziran 2021 tarihinde silah kazası sonucu bir kahraman silah arkadaşımız yaralanmış, derhal hastaneye sevk edilmiş, ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz.

MSB duyurdu: 1 şehit

'ASİL MİLLETİMİZE BAŞSAĞLIĞI DİLERİM'

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Nusaybin'de silah kazasında yaralanan ve hastanede şehit olan Piyade Er Rıdvan Sağdıç için başsağlığı mesajı yayımladı. Bakan Akar, yayımladığı mesajında "Kahraman silah arkadaşımız, 10 Haziran 2021 tarihinde şehit olmuştur. Kahraman şehidimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah'tan rahmet; kederli ailesine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim" ifadelerini kaydetti.

Şehit askerin cenazesi memleketine uğurlandı

MARDİN'in Nusaybin ilçesinde kaza kurşunuyla şehit olan Er Rıdvan Sağdıç'ın cenazesi, düzenlenen törenle memleketi Tekirdağ'a gönderildi.

Nusaybin 70'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nda görev yapan, silah kazasında yaralanıp, kaldırıldığı hastanede şehit olan Er Rıdvan Sağdıç için uğurlama töreni düzenlendi. Mardin Havalimanı'ndaki törene Vali Mahmut Demirtaş, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Halil Şen, 70'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Burhan Aktaş ve şehidin silah arkadaşı katıldı.

Törende şehidin öz geçmişi ve dualar okundu. Ardından Eer Rıdvan Şağdıç'ın cenazesi toprağa verilmek memleketi Tekirdağ'a gönderildi.

Selim KAYA/MARDİN, (DHA)-