Geri Dön
Gündem Önce arazide, ardından hastanede kavga ettiler: 3 ölü, 4 yaralı

Önce arazide, ardından hastanede kavga ettiler: 3 ölü, 4 yaralı

Sakarya'nın Arifiye ilçesinde, arazide, husumetli iki ailenin fertleri arasında çıkan silahlı kavgada 3 kişi öldü, 2 kişi yaralandı. Yaralıların kaldırıldığı hastane önünde yaşanan kavgada ise ateşlenen tüfekten çıkan saçmaların isabet ettiği 1’i polis 2 kişi daha yaralandı.

Olay, bugün öğle saatlerinde, Arifiye ilçesi Kumbaşı Mahallesi kırsalında meydana geldi. Tarlalarına çalışmaya giden husumetli iki aile arasında çıkan tartışma, kısa sürede kavgaya dönüştü. Tabanca ve tüfeklerin de kullanıldığı kavgada, Bilal Erman (31), Murat Erman (57) ve Fahri Harmancı (43) hayatını kaybetti, Abdullah Erman (62) ve Kamil Harmancı ise yaralandı.

Mahalle sakinlerinin ihbarı üzerine bölgeye sağlık ekipleri ve güvenlik güçleri sevk edildi. Yaralılar, ambulanslarla Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Ölen 3 kişinin cesetleri de yapılan incelemenin ardından morga kondu.

HASTANEDE DE KAVGA ÇIKTI; 2 YARALI

Güvenlik güçleri, hem mahallede, hem de yaralıların kaldırıldığı hastanede önlem aldı. Ancak hastanenin acil servisinin girişinde bir süre sonra taraflar arasında kavga çıktı. Yaralıların yakınları birbirine girdi. Çevik Kuvvet polisleri olaylara müdahale etti.

Hastane bahçesinde taraflardan bir kişinin tüfeğini ateşlemesi sonucu saçmaların isabet ettiği 1'i polis 2 kişi yaralandı. Yaralılar tedaviye alındı. Yaşanan olaylar üzerine önlemler arttırıldı. Hastaneye Özel Harekat polisleri sevk edildi.

4 ÖLÜ, 11 YARALI

Sakarya’nın Arifiye ilçesinde husumetli iki ailenin fertleri arasında çıkan silahlı kavgada ölü sayısı 4'e yükseldi. Ağır yaralanan Bilal Uğur (50) da hastanede yaşamını yitirdi. Tarlada çıkan kavgada, 4 kişi yaşamını yitirirken, 7 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Yaralıların tedavi gördüğü hastanede ateşlenen tüfekten çıkan saçmalarla da 2’si polis memuru 4 kişinin yaralandığı açıklandı.

MUHTARLIK SEÇİMLERİ İDDİASI

4 kişinin öldüğü, 11 kişinin yaralandığı olayın nedeninin muhtarlık seçimleri olduğu öne sürüldü. Arifiye Semerciler Mahallesi muhtar adayı olan İlyas Erman, seçimi 8 oy farkla kaybetti. Erman ailesi iddiaya göre mahalledeki diğer kalabalık aile olan Harmancı ailesi ile kendilerini desteklemedikleri gerekçesiyle husumetli oldu. İki aile arasında seçimlerin ardından karşılıklı darp olayları yaşandı. İki aile fertleri, bugün komşu mahalle Kumbaşı da karşılaşınca çatışma çıktı.

Hastanenin önünde geniş güvenlik önlemleri alınırken, olayla ilgili gözaltıların olduğu bildirildi. Soruşturma devam ediyor.