Geri Dön
Gündem Operasyonlar peş peşe geldi! Çok sayıda kişi gözaltında

Operasyonlar peş peşe geldi! Çok sayıda kişi gözaltında

İzmir merkezli 39 ilde FETÖ'nün TSK içindeki yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, 70'i muvazzaf 82 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. 53'ü muvazzaf asker 63 şüpheli, gözaltına alındı. İzmir merkezli 5 ilde ise, FETÖ'nün mahrem imamlarıyla irtibatta oldukları belirlenen, tamamı meslekten ihraç edilen ve polis memuru olan 41 şüpheli gözaltına alındı. Öte yandan Ankara'da, FETÖ/PDY içinde faaliyet gösterdikleri belirlenen, şifreli haberleşme programı 'ByLock' kullanıcısı 20 şüpheliden 12'si gözaltına alındı.

Operasyonlar peş peşe geldi! Çok sayıda kişi gözaltında

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ soruşturması kapsamında MİT Başkanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Dairesi Başkanlığı koordinesinde, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, bu sabah operasyon düzenlendi. Operasyonda TSK içindeki FETÖ yapılanmasında oldukları belirlenen 60'ı Jandarma Genel Komutanlığı, 16'sı Kara Kuvvetleri Komutanlığı, 5'i Hava Kuvvetleri Komutanlığı, 1'i Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na mensup 82 şüphelinin adreslerine eş zamanlı baskın yapıldı. İzmir merkezli 39 ilde düzenlenen operasyonda, şu ana kadar 53'ü muvazzaf asker olmak üzere 63 kişi gözaltına alındı.

Şüphelilerin çoğunluğunun uzman çavuş olduğu öğrenildi.

Diğer şüphelilerin yakalanması için operasyon devam ediyor.

İZMİR'DE MESLEKTEN İHRAÇ EDİLEN POLİSLERE FETÖ OPERASYONU: 41 GÖZALTI

İzmir merkezli 5 ilde, FETÖ'nün mahrem imamlarıyla irtibatta oldukları belirlenen, tamamı meslekten ihraç edilen ve polis memuru olan 41 şüpheli gözaltına alındı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, FETÖ'ye yönelik başlattığı soruşturma kapsamında, örgütün mahrem imamlarıyla irtibatta oldukları belirlenen, tamamı meslekten ihraç edilen ve polis memuru olan 44 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. İzmir merkezli 5 ilde düzenlenen operasyonlarda, şu ana kadar 41 kişi gözaltına alındı. Davut CAN/İZMİR, (DHA)

ANKARA'DA 'ByLOCK' OPERASYONU: 12 GÖZALTI

Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY içinde faaliyet gösterdiklerine dair haklarında etkin pişmanlık beyanları bulunan ve örgütün gizli haberleşme programı 'ByLock' kullanıcısı oldukları tespit edilen 20 örgüt üyesine yönelik operasyon düzenledi. Operasyonda 12 şüpheli, yakalandı. Gözaltına alınanlar arasında, 17-25 Aralık kumpas operasyonlarının ardından istifa eden daha sonra FETÖ operasyonlarında yakalanarak, tutuklanan Bingöl eski Emniyet Müdürü Ercan Taştekin'in oğlu da bulunuyor. ANKARA, (DHA)

7 İLDE FETÖ OPERASYONU: 8 GÖZALTI

Gaziantep merkezli 7 ilde FETÖ'nün TSK içerisindeki gizli yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonda 8 şüpheli gözaltına alındı.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, FETÖ'nün Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içerisindeki gizli yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, örgütün mahrem imamları tarafından kullanılan ankesörlü telefonlar tespit edildi. Soruşturmada, mahrem imamların ankesörlü telefonlarla irtibat kurduğu aralarında eski askeri öğrencilerin de bulunduğu 9 şüpheliye ulaşıldı. Soruşturmanın tamamlanmasının ardından şüphelilerin yakalanması için 7 ilde eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Yapılan baskınlarda hakkında yakalama kararı bulunan 9 şüpheliden 8'i gözaltına alındı. Adreslerde 1 av tüfeği, 1 kurusıkı tabanca ve örgütsel materyaller ele geçirilirken, diğer şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışma ise sürüyor.