Geri Dön
Gündem Otobüse maskesiz alınmayınca, sileceklere tutundu

Otobüse maskesiz alınmayınca, sileceklere tutundu

Antalya'da, Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı özel halk otobüsüne maskesiz olduğu için alınmayan bir yolcu, seyir halindeki otobüsün önüne geçip, silecekleri tuttu. Otobüsle birlikte bir süre giden yolcu, araç hızını arttırınca, kendini yol kenarına attı. Yaşananlar, cep telefonu kameralarına yansıdı.

Olay, sabah saatlerinde Muratpaşa ilçesi Aşık Veysel Caddesi üzerinde yaşandı. İddiaya göre, Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı özel halk otobüsüne maskesiz binmeye çalışan bir yolcu ile sürücü arasında sözlü tartışma yaşandı. Kısa süren tartışmanın ardından şoför, yolcuyu otobüse almadı. Adı öğrenilemeyen yolcu da duruma tepki göstermek için seyir halindeki otobüsün önüne geçip, silecekleri tuttu. Bir süre otobüsle ilerleyen yolcu, aracın hızını arttırması üzerine sileceği kırarak, kendini yol kenarına attı. Yaşananları, başka bir sürücü cep telefonu kamerasıyla kaydetti. Bülent TATOĞULLARI/ANTALYA,(DHA)

'OTOBÜSÜN ÖNÜNE YAPIŞTI'

Antalya'da, maskesiz yolcunun sileceklerine tutunduğu 07 AU 0263 plakalı otobüsün şoförü Hasan Ayyıldız, DHA'ya konuştu. Yolcunun durak haricinde binmeye çalıştığını kaydeden Ayyıldız, “Aşık Veysel Caddesi üzerindeki trafik ışığında beklerken bir şahıs, durak haricinde ve maskesiz şekilde otobüse binmek istedi. Kapıya vurmaya başladı ben de durak harici yolcu alamayacağımı söyledim. Daha sonra benim olduğum tarafa doğru dolaştı. Benim yanımdaki camı yumruklamaya başladı. Alamayacağımı ve gitmesini söyledim. Daha sonra sileceklere tutunmaya başladı. Yeşil ışık yanınca, arkadaki araçların beni uyarmasıyla yavaş yavaş hareket ettim. Ben ve otobüsteki yolcular, aracın önünden çekilmesini söyledik. Ben biraz daha hareket etmeye başlayınca sağ taraftaki sileceği kopararak, kendisini yolun kenarına attı. Otobüsün önüne yapıştı. Karakola giderek şikayetçi oldum" diye konuştu.

'MASKESİZ BİNMEK İSTEYEN ÇOK OLUYOR'

Benzer olaylarla sık sık karşılaştıklarını söyleyen Hasan Ayyıldız, “Maskesiz binmek isteyen kişiler çok oluyor. Ayrıca bu olayın yaşandığı bölgede çok fazla otobüse, kart basmadan binmek isteyenler oluyor. Hep mağdur olan, vatandaşla karşı karşıya gelen biz oluyoruz. Otobüse alsaydım daha fazlası olabilirdi. Belki beni darbetmeye bile kalkabilirdi" dedi. Semih ERSÖZLER/ANTALYA, (DHA)