Geri Dön
Gündem Papa Francis, Erbil'de zeytin dallarıyla karşılandı

Papa Francis, Erbil'de zeytin dallarıyla karşılandı

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Francis, Irak ziyareti programı kapsamında Erbil kentine geldi.

Papa Francis, Erbil'de zeytin dallarıyla karşılandı

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis, tarihi Irak ziyareti sürüyor. Papa Francis'i taşıyan uçak, Erbil Uluslararası Havalimanı'na indi. Papa, burada IKBY Başkanı Neçirvan Barzani, IKBY Başbakanı Mesrur Barzani, bakanlar, dini cemaat temsilcileri ile çok sayıda yetkili tarafından karşılandı.

Erbil Uluslararası Havalimanı'nda düzenlenen törende yöresel kıyafet giyen çocuklar, seslendirdikleri ilahiler eşliğinde Papa'yı zeytin dalları, yeşil yapraklar ve çiçeklerle karşıladı.

Papa, havalimanında yapacağı görüşmelerin ardından helikopterle Musul'a hareket edecek. Papa, Musul'daki Hosh al-Baya'da (Kilise Meydanı) savaş kurbanları için 'coşku' duası yapacak. Karakuş ilçesine de ziyaret gerçekleştirecek olan Papa Francis, son olarak binlerce kişinin hazır bulunacağı Erbil’deki Franso Hariri Stadyumu'nda ayin yönetecek.

ERBİL'DE 10 BİN KİŞİNİN KATILDIĞI AYİNİ YÖNETTİ

Papa Francis, Irak'taki ziyareti kapsamında Erbil kentinde 10 bin kişinin katılımıyla ayini yönetti. Erbil kentindeki Franso Hariri Stadyumu'ndaki ayine IKBY Başkanı Neçirvan Barzani, Başbakan Mesrur Barzani, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Irak Özel Temsilcisi Jeanine Hennis Plasschaert'in de yer aldığı ayinde Papa, birlik ve beraberlik mesajı verdi.



Farklı din ve etnik gruplardan 10 bin kişi, saatler öncesinde Franso Hariri stadyumunu doldurdu.

Saat 16.20 sıralarında stadyuma gelen Papa Francis, üstü açık araçla kalabalığı selamladı. Daha sonra platforma geçen Papa, terör örgütü DEAŞ tarafından elleri ve kafası kesilen bir Meryem Ana heykelinin kutsanmasıyla ayini başlattı.



Ayinde konuşma da yapan Papa, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Papa Francis, "İsa Mesih, insanlık talep ediyor. Dürüst ve temiz olun, savaşma hırsından uzak durun" ifadelerini kullanarak, tüm inananlara, "Tüm halklar kardeştir. Yanlışların önüne geçilmeli" sözleriyle seslendi.