Geri Dön
Gündem Planörle ormana atılan uyuşturucunun Bulgaristan'dan getirildiği değerlendiriliyor

Planörle ormana atılan uyuşturucunun Bulgaristan'dan getirildiği değerlendiriliyor

Kırklareli'nin Dolhan köyündeki  ağaçlık alana planörle, 6 çanta içinde atılan uyuşturucunun yine aynı yolla Bulgaristan'dan getirildiği ihtimali üzerinde duruluyor. Uyuşturucuları almaya gelen ancak bir çoban tarafından görülünce kaçan şüphelinin kullandığı aracın Bulgaristan plakalı olduğu tespit edildi. Araç ve şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Planörle ormana atılan uyuşturucunun Bulgaristan'dan getirildiği değerlendiriliyor

Kırklareli İl Jandarma Komutanlığı'na, dün saat 16.00 sıralarında, Dolhan köyündeki ağaçlık alana planörden çantalar atıldığı ihbarı üzerine bölgeye ekipler sevk edildi. Ekipler, Koru mevkisindeki ağaçlık alanda yaptıkları aramada 6 çanta buldu.

ATILAN UYUŞTURUCU 360 KİLO

Yapılan ilk incelemede, çantalarda uyuşturucu skunk maddesi olduğu belirlendi. Cumhuriyet savcısının incelemesinin ardından toplam 360 kilogram uyuşturucu bulunan çantalar İl Jandarma Komutanlığı'na götürüldü. İfadesine başvurulan görgü tanığı çoban, bölgede hayvan otlattığı sırada havadan planörle ağaçlık alana çantalar atıldığını gördüğünü belirterek, o sırada çantaları almaya gelen 1 kişinin kendisini fark etmesi üzerine çantaları almadan siyah bir araçla kaçtığını anlattı.

BULGARİSTAN'DAN PLANÖRLE GETİRİLDİĞİ DEĞERLENDİRİLİYOR

Uyuşturucu dolu çantaların atıldığı bölgede, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri bugün de inceleme yaptı. Sınıra yaklaşık 30 kilometre mesafedeki ağaçlık alana atılan uyuşturucunun Bulgaristan'dan planörle getirildiği değerlendiriyor.Jandarma ekipleri, çantaları almadan kaçan şüphelinin kullandığı siyah aracın Bulgaristan plakalı olduğunu belirledi. Aracın yakalanması için operasyonlar devam ederken, sınır kapıları da uyarıldı.

'KÖYÜMÜZ BULGARİSTAN'A YAKIN'

Kırklareli'de, planörle çantalar içinde uyuşturucuların atıldığı ağaçlık alanın yakınındaki Dolhan köyünün muhtarı Cengiz Yılmaz, uyuşturucuların Bulgaristan'dan getirilmiş olabileceğini söyledi. Yılmaz, "Koru bölgesinde dün dolaşan köylü vatandaşlarımız, bir planörden valizler atıldığını görmüş. Şüphelenmişler ve jandarmayı aradık. Kısa sürede olay yerine gelen jandarma inceleme başlattı. Köyümüz Bulgaristan'a yakın bir bölge, uyuşturucunun oradan gelme ihtimali olabilir. Savcılık havadan atılan çantalar içinde uyuşturucuya olduğunu tespit etti" dedi.

Köyün üzerinde daha önce hiç planör görmediklerini belirten Yılmaz, "Köyümüzün üzerinden uçak geçiyor ama planör uçtuğunu hiç görmedik. Biz de şaşırdık, her zaman olan bir olay değil. Şüpheli bir araç ile 1 kişinin kaçtığını görenler var. Jandarmanın çalışmaları devam ediyor" diye konuştu.

'SİYAH BİR ARABAYLA KAÇMIŞ'

Köy sakinlerinden Mustafa Candan ise havadan atılan uyuşturucuların yanında bir kişinin siyah bir arabaya binerek kaçtığını görenlerin olduğunu belirterek, "Dün ikindi saatlerinde taş ocakları mevkii dediğimiz yerde havadan çanta atıldığını duyduk. Bizim köyden o bölgeye odun toplamaya giden bir kişi görmüş ve jandarmaya haber vermiş. Olay yerinde 1 kişinin siyah bir arabaya binip kaçtığını görmüş. Jandarma dünden bu yana köyümüze gelerek olayı araştırıyor" ifadelerini kullandı

'İLK DEFA BİR PLANÖRÜN UÇTUĞUNU DUYDUK'

Ahmet Çetin de, köylerinde ilk defa böyle bir şey ile karşılaştıklarını belirterek, "Biz olayı görmedik, ama bizim köyden gören var. Havada bir planörden çanta atıldığını duyduk. Ve o çantaların içinde uyuşturucu olduğunu öğrendik" dedi.