Geri Dön
Gündem Tatbikata katılacak Mehmetçik sınır kapısından geçiş yaptı

Tatbikata katılacak Mehmetçik sınır kapısından geçiş yaptı

Romanya'nın Başkenti Bükreş'te yapılacak, 'Steadfast Defender 2021' alarm ve yığınaklama NATO tatbikatı için Çorlu'daki 66'ncı Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nda toplanarak düzenlenen törenle yola çıkan Mehmetçik, Edirne'ye ulaştı. TIR'lara yüklenen askeri araç ile Hamzabeyli Sınır Kapısı'na gelen konvoy, burada işlemlerinin ardından Bulgaristan'a geçiş yapmaya başladı. Konvoy halinde çıkış yapan Türk askerlerini gümrük çalışanları uğurladı.



Romanya'da yapılacak 'Steadfast Defender 2021' alarm ve yığınaklama NATO tatbikatı için Çorlu'daki 66'ncı Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'na bağlı birlikler sabah erken saatlerde yapılan törenle Romanya’ya uğurlandı.



Uğurlama törenine 5’inci Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tevfik Algan, 66’ncı Mekanize Piyade Tugay Komutanı Kurmay Albay Erdoğan Koçoğlu ile subay, astsubay, rütbeli erbaş ve erler katıldı. Sabah gidecek olan birlikler için dualar edildi ve kurban kesimi gerçekleştirildi. Kurban kesiminin ardından birlikler marşlar ve alkışlar eşliğinden kışladan çıkış yaptı.

HAMZABEYLİ SINIR KAPISI'NDAN ÇIKIŞ YAPTILAR

Romanya'nın Başkenti Bükreş'te yapılacak, 'Steadfast Defender 2021' alarm ve yığınaklama NATO tatbikatı için Çorlu'daki 66'ncı Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nda toplanarak düzenlenen törenle yola çıkan Mehmetçik, Edirne'ye ulaştı. TIR'lara yüklenen askeri araç ile Hamzabeyli Sınır Kapısı'na gelen konvoy, burada işlemlerinin ardından Bulgaristan'a geçiş yapmaya başladı. Konvoy halinde çıkış yapan Türk askerlerini gümrük çalışanları uğurladı.