Geri Dön
Gündem Şehit askerin cenazesi, memleketi Gaziantep'e gönderildi

Şehit askerin cenazesi, memleketi Gaziantep'e gönderildi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), yasa dışı yollarla Türkiye'den Suriye'ye geçen şüphelilere müdahale sırasında, hudut birliğinde görevli Piyade Uzman Çavuş Savaş Dinç'in şehit olduğunu duyurdu. Savaş Dinç'in şehit olmasıyla ilgili yürütülen soruşturmada, 5 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Sınır hattından Suriye tarafına geçiş yapmalarına engel olan güvenlik güçlerine pompalı tüfekle ateş açarak Savaş Dinç'i şehit eden grupta bulunan 5 kişinin jandarmadaki sorgusu devam ediyor.

Şehit askerin cenazesi, memleketi Gaziantep'e gönderildi

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Kilis'te, Türkiye'den Suriye'ye yasa dışı yollarla geçiş yapmaya çalışan kişilere müdahale esnasında hudut birliğimizde görevli Piyade Uzman Çavuş Savaş Dinç yaralanarak Kilis Devlet Hastanesine sevk edilmiş, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz" denildi.

BAKAN AKAR'DAN TAZİYE MESAJI

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da şehit ile ilgili taziye mesajı yayımladı. Akar, mesajında "Kahraman silah arkadaşımız, 26 Kasım 2021 tarihinde şehit olmuştur. Kahraman şehidimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah'tan rahmet; kederli ailesine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim" ifadeleri yer aldı.

ŞEHİT ASKERİN CENAZESİ MEMLEKETİ GAZİANTEP'E GÖNDERİLDİ

Kilis'te, yasa dışı yollarla Suriye'ye geçmeye çalışan şüphelilere müdahale sırasında şehit olan Piyade Uzman Çavuş Savaş Dinç’in (29) cenazesi, memleketi Gaziantep’e gönderildi.

Olay, gece saatlerinde Suriye sınırındaki Hilaltepe Hudut Karakolu yakınlarında meydana geldi. Yasa dışı yollarda Suriye’ye geçmeye çalışan gruba müdahale geden güvenlik güçlerine ateş açıldı. Saldırıda Piyade Uzman Çavuş Savaş Dinç yaralandı. Ambulansla Kilis Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Savaş Dinç, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı.

Şehit Piyade Uzman Çavuş Savaş Dinç’in cenazesi, işlemlerinin ardından memleketi Gaziantep’e gönderildi.

Reşit ÇELEBİOĞLU/KİLİS, (DHA)-

ACI HABER AİLESİNE VERİLDİ

Kilis'te yasa dışı geçişi önlemek için yapılan müdahale sırasında şehit olan 2 çocuk babası Piyade Uzman Çavuş Savaş Dinç'in şehadet haberi, Gaziantep'in Dumlupınar Mahallesi'nde oturan ailesine askeri yetkililer tarafından verildi. Acı haberle sarsılan baba Hasan Dinç'i diğer aile yakınları teselli etmeye çalıştı. Şehidin ailesinin yaşadığı sokak Türk bayrakları ile donatıldı. Evin önüne belediye tarafından taziye çadırı kuruldu. Yakınları ve komşuları taziye için eve gelmeye başladı.

Hem üzgün hem de gurur olduklarını belirten şehidin amcası Abdullah Dinç, "Şehitlik duyguların en yücesi. Bugün yeğenimiz, vatanı için şehit düştü. Hepimiz vatanımız için seve seve şehit düşeriz. Acımız taze, acımız büyük ama gururluyuz" dedi.

Şehidin Çanakkale'de görev yapan uzman çavuş ağabeyi Zafer Dinç'in de şehadet haberini aldıktan sonra Gaziantep'e doğru yola çıktığı belirtildi.

Şehit Piyade Uzman Çavuş Savaş Dinç, yarın düzenlenecek törenle son yolculuğuna uğurlanacak.

5 KİŞİ GÖZALTINDA

Suriye sınırında, kaçak geçişi engellemeye yönelik müdahale sırasında Uzman Çavuş Savaş Dinç'in şehit olmasıyla ilgili yürütülen soruşturmada, 5 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Sınır hattından Suriye tarafına geçiş yapmalarına engel olan güvenlik güçlerine pompalı tüfekle ateş açarak Savaş Dinç'i şehit eden grupta bulunan 5 kişinin jandarmadaki sorgusu devam ediyor.