Geri Dön
Gündem Tokat'ta ulaşıma 'kar' engeli

Tokat'ta ulaşıma 'kar' engeli

Tokat'ta etkili olan kar nedeniyle Tokat- Sivas Karayolu, ağır tonajlı araçların geçişine kapatıldı.

Tokat'ta ulaşıma 'kar' engeli

Kentte akşam saatlerinde başlayan kar, ulaşımı olumsuz etkiledi. Kentin yüksek kesimlerinde etkili olan kar, Tokat- Sivas Karayolunda ulaşımı aksattı. Trafik ekipleri Tokat'tan Sivas yönüne gitmekte olan TIR ve benzeri yüksek tonajlı araçların geçişine izin vermedi. Kar lastiği bulunduran kamyon ve otomobillerin seyrine izin verilirken, ağır tonajlı araçlar Çamlıbel Beldesi'nde yol kenarında bulunan akaryakıt istasyonunda bekletiliyor. Karayolları ekipleri ise karla kaplanan yolun trafiğe açık tutulması için çalışmalarını sürdürüyor. Ayrıca, kar yağışı nedeniyle Tokat- Niksar Karayolunda da ağır tonajlı araçların geçişine izin verilmiyor.

Samsun'dan Sivas'a gitmekte olan TIR şoförü Hamdi Demir (53), "4 saattir buradayız. Çamlıbel zirvesinde yoğun kardan dolayı memur arkadaşlar kapalı olduğunu söylediler. Ağır tonajlı araçların geçişine izin verilmediği için burada bekliyoruz. En kısa zamanda açılır biz de yolumuza devam ederiz" diye konuştu.

5 İLÇEDE OKULLAR TATİL EDİLDİ

Tokat'ta etkili olan kar yağışı sonrası Valilik, 5 ilçede eğitime 1 gün ara verildiğini duyururken, Tokat merkez ve 6 ilçede ise taşımalı eğitime ara verildiği bildirildi. Tokat Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

''İlimizde yoğun kar yağışı nedeniyle, 19 Ocak 2022 Çarşamba günü, Almus, Başçiflik, Niksar, Reşadiye ve Yeşilyurt ilçelerimizde tüm okullarımızda; Tokat Merkez, Erbaa, Turhal, Zile, Artova, Pazar, Sulusaray ilçelerimize bağlı köy ve kasaba okullarımız ile taşıma kapsamında olan öğrencilerimiz için eğitim öğretime bir gün süre ile ara verilmiştir. Ayrıca eğitim öğretime ara verilen yerlerde, kamu kurum ve kuruluşlarındaki engelli, hamile ve kronik rahatsızlığı bulunan personelimiz de bir gün süreyle idari izinli sayılacaktır."