Geri Dön
Gündem Uludağ'daki cinayetle ilgili yeni gelişme! Olayın nedeni 'tuvalet parası iddiası'

Uludağ'daki cinayetle ilgili yeni gelişme! Olayın nedeni 'tuvalet parası iddiası'

Uludağ Birinci Oteller Bölgesi'nde, iki grup arasında çıkan silahlı kavgada 1 kişinin yaşamını yitirdiği 3 kişinin de yaralandığı belirlendi. Yaşanan kavganın ardından bir çok işletme ve otelin camlarında zarar olduğu görüldü. Olay yeri inceleme ekiplerinin yaptığı çalışmalarda ise 20'ye yakın boş kovan ele geçirildi. Olayın yaşandığı yerin yakınındaki otellerdeki tatilcilerin, gece yarısı ellerindeki valizler ile otelleri boşalttığı ve tatillerini sonlandırdıkları görüldü.

Uludağ'daki cinayetle ilgili yeni gelişme! Olayın nedeni 'tuvalet parası iddiası'

Uludağ Birinci Oteller Bölgesi'nde, iki grup arasında çıkan silahlı kavgada 1 kişinin yaşamını yitirdiği 3 kişinin de yaralandığı belirlendi. Yaralılar bölgeye gelen sağlık ekipleri tarafından Bursa'daki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Silahlı şüpheliler, olayın ardından kaçarak kayıplara karıştı.

Jandarma bölgesi olan Uludağ'a, olayın ardından Bursa'dan da çok sayıda polis, Özel Harekat, Çevik Kuvvet ve zırhlı araçlar sevk edildi. Ayrıca Polis ve jandarma ekipleri, Uludağ yolunu ablukaya alarak silahli şüphelilerin kaçma ihtimaline karşı önlem aldı. Ekipler, araçlarda ve kişiler üzerinde arama kimlik kontrolu ve arama başlattı.

Bu arada aramalar sırasında Uludağ iskametinden Bursa'ya inen bir otomobilden ruhsatsız silah ele geçirildi. Polis ekipleri, silaha el koyarak sürücüyü gözaltına aldı. Polis ve jandarma ekiplerinin olayla ilgili çalışmaları devam ederken, kavgaya karışanların kimliklerinin belirlenmesi için çalışmalar sürdürülüyor.

17 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Uludağ Birinci Oteller Bölgesi'nde, iki grup arasında çıkan ve 1 kişinin hayatını kaybettiği 3 kişininde yaralandığı silahlı kavganın detayları ortaya çıktı. Kavganın, Uludağ'da ki kış festivalindeki güvenlik görevlileri ile kayak kiralama işi yapan esnaflar arasında çıktığı öğrenildi. Çıkan silahlı kavgada kayak kiralama işi yapan Yusuf Köse'nin hayatını kaybettiği belirlendi. Jandarma ekipleri, yaşanan olayın ardından özel güvenlik görevlilerinden ve kayak kiralama işi yapan esnaflardan oluşan 17 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan 17 şüpheli, Uludağ Jandarma Karakolu'na götürüldü.

TATİLCİLER OTELLERİ BOŞALTTI

Yaşanan kavganın ardından bir çok işletme ve otelin camlarında zarar olduğu görüldü. Olay yeri inceleme ekiplerinin yaptığı çalışmalarda ise 20'ye yakın boş kovan ele geçirildi. Olayın yaşandığı yerin yakınındaki otellerdeki tatilcilerin, gece yarısı ellerindeki valizler ile otelleri boşalttığı ve tatillerini sonlandırdıkları görüldü. Jandarma ve Özel Harekat ekipleri, uzun namlulu silahlarla çevrede aldığı güvenlik önlemlerini sürdürüyor.

Olaya tanıklık eden vatandaşlar, çok sayıda silah sesi duyduklarını, arbede ve büyük panik yaşadıklarını belirttiler. Ekiplerin incelemeleri devam ediyor.

JANDARMADAN OLAY İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Gözaltı sayısı 18'e yükseldi, 3 tabanca ve bir av tüfeği ele geçirildi.

Uludağ'da dün gece yaşanan ve 1 kişinin ölümü, 3 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan silahlı kavgayla ilgili gözaltına alınanların sayısı 18'e yükseldi.

Bursa İl Jandarma Komutanlığı, yazılı bir açıklama yaparak, ikisi olayda kullanılan 3 tabanca ile bir av tüfeğinin ele geçirildiğini, olay yerinde 237 jandarma personelinin güvenlik tedbirlerini sürdürdüğünü bildirdi.

KAYAK ÖĞRETMENLERİ DERNEĞİ ÜYELERİYLE OTEL ÇALIŞANLARI ÇATIŞTI

Açıklamada Osmangazi İlçe Jandarma Komutanlığı sorumluluk alanı içerisindeki Uludağ 1’inci Oteller Bölgesi’nde saat 19.30 sıralarında, Winterfest Açıkhava Etkinliği'nin düzenlendiği Beceren Kafe isimli işletmede Bursa Kayak Öğretmenleri Dernek Başkanı ile otel görevlileri ve özel güvenlikçiler arasında önceden bulunan husumet nedeniyle darp olayı yaşandığı anlatılarak şöyle denildi:

"Olay neticesinde dernek üyesi Y.K.Ü., E.Ç. ve R.Ö. ile karşı tarafta bulunan özel güvenlik görevlileri S.Ç., R.B. ve otel çalışanı A.Ö. birbirlerini darp etmişlerdir. Olaya süratle müdahale edilerek taraflar ayırılmış, konuyla ilgili Cumhuriyet savcısının talimatıyla 3 kişi gözaltına alınmıştır. Darp olayının akabinde bahse konu dernek üyelerinden oluşan yaklaşık 30, 40 kişi toplanarak, Genç Yazıcı Otel’de konaklayan darp olayına karışan özel güvenlik görevlilerine saldırıda bulunmuşlardır. Kargaşa sırasında özel güvenlik görevlilerinden M.S. tabancayla hedef göstermeksizin ateş etmiştir. Açılan ateş neticesinde kayak öğretmenleri derneğinden Y.K. hayatını kaybetmiş, H.S. de yaralanmıştır. Olay yerine yakın olan timlerle olaya süratle müdahale edilmiş, olayın şüphelileri, olayda kullanıldığı tespit edilen 2 adet tabanca ile birlikte ele geçirilmiştir. Bursa Kayak Öğretmenleri Derneği’ne mensup grup üyeler üzerinde yapılan üst aramasında ise 1 adet ruhsatsız tabanca ve 1 adet av tüfeği ele geçirilmiştir."

GÖZALTI SAYISI 18'E YÜKSELDİ

"Olay yerindeki güvenlik güçlerine İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı 9 JÖH Timi, 10 Asayiş Timi, 6 İstihbarat Unsuru, 2 Trafik Timi, 1 JASAT Timi ve 1 Olay Yeri İnceleme Timi olmak üzere toplam 237 personelle takviye de bulunulduğu" kaydedilen açıklamada, "Bahse konu gruplar süratle dağıtılmış, müteakiben görgü tanıklarının ifadesi ve kamera kayıtları incelenerek 15 şüpheli gözaltına alınmıştır. Şahıslar Bursa merkezinde farklı yerlerde halen göz altında tutulmaktadır. Toplam 237 personelle müteakip olayların olmaması için gerekli tedbirler alınmaya devam edilmektedir" denildi. Olaydan hemen sonra gözaltına alınan 3 şüpheli ile birlikte gözaltı sayısı 18'e yükseldi.

OLAYIN NEDENİ 'TUVALET PARASI' İDDİASI

Uludağ'da 1 kişinin ölümü, 3 kişinin de yaralanmasına neden olan silahlı kavganın, 2 liralık tuvalet parasının ödenmemesinden çıktığı iddia edildi. İddiaya göre, jandarmaya ifade veren Kayak Öğretmenleri Derneği Başkanı Y.U., Winterfest Açık Hava Etkinliği'nin düzenlediği yerdeki kafede tuvaleti kullandı, üzerinde bozuk para olmadığını ve sonra getireceğini söyledi. Ancak tuvalet görevlisi bunu kabul etmeyince ikili arasında tartışma çıktı. Y.U.'nun bağırması üzerine tartışmaya kafenin güvenlikçileri de dahil oldu ve silahlı kavga çıktı. Çatışmada 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı. Güvenlik güçleri 15 kişiyi gözaltına aldı.

PİSTLER YENİDEN DOLDU

Olayın ardından bölgeye çok sayıda polis özel harekat, jandarma özel harekat timleri sevk edildi. Gece boyunca güvenlik güçleri nöbet tutmaya devam ederken, sabah saatlerinden itibaren zirvede hayat normale döndü. Otelde kalan tatilciler yine pistlere akın etti. Bu arada kara yolu ile dağa çıkan tatilcilerin kimlik bilgileri sorgulanırken, ekipler Uludağ'da kontrolü elden bırakmıyor. Jandarma ekiplerinin 237 personelle olayların devam etmemesi için çalışmaları sürüyor.