Geri Dön
Gündem PKK'ya ağır darbe! MİT bilgi verdi, jandarma ele geçirdi

PKK'ya ağır darbe! MİT bilgi verdi, jandarma ele geçirdi

Birçok ilde PKK/KCK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için operasyon düzenlendi. Operasyonlarda PKK'ya ait sığınaklar bulundu ve teröristlere ait araziye gömülü silah, mühimmat ve el bombası ile çok sayıda yaşam malzemesi ele geçirildi.

VAN'DA PKK'YA AİT SİLAH, MÜHİMMAT VE EL BOMBALARI BULUNDU

Van'ın Erciş ilçesi kırsalında, jandarmanın düzenlediği operasyonda, PKK'lı teröristlere ait araziye gömülü silah, mühimmat ve el bombası ele geçirildi.

Milli İstihbarat Teşkilatı Van Bölge Başkanlığı'nın istihbari çalışmaları sonucu, Erciş ilçesine bağlı Düvenci Mahallesi kırsalında araziye gömülü terör örgütü PKK'ya ait çok sayıda silah ve mühimmatın olduğu bilgisine ulaşıldı. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, bölgeye operasyon düzenledi. Operasyonda, 1 Dragunov keskin nişancı tüfeği ile bu tüfeğe ait 8 şarjör, 1 keskin nişancı dürbünü, 1 dipçik, 1 BKC makineli tüfek, bu tüfeğe ait 414 mermi, 4 AK-47 piyade tüfeği ile bu tüfeklere ait 2 bin 975 mermi, 52 şarjör, 5 dipçik, 13 el bombası, 5 antitank roketatar mühimmatı, 7 antipersonel roketatar mühimmatı, 16 antitank mayını, 330 adet M-16 piyade tüfeği mermisi ve bu tüfeğe ait 1 dürbün, 25 av tüfeği fişeği, 11 roketatar sevk fişeği, 3 el yapımı patlayıcı düzeneği, 12 elektrikti fünye, 1 G-3 piyade tüfeği şarjörü, 5 el bombası gövdesi, 5 masolet kelepçe, 26 şarjör kılıfı, 1 bıçak, 1 el telsizi, 1 uzaktan kumanda telsizi ve 3 elektronik devre ele geçirildi.

Bölgedeki operasyonların sürdüğü bildirildi.

SİİRT'TE PKK'YA AİT PATLAYICI VE MÜHİMMAT ELE GEÇİRİLDİ

Siirt'in Eruh kırsalında da tespit edilen PKK/KCK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için operasyon düzenlendi. Operasyonda; 5 çoklu patlama sistemi, EYP yapımında kullanılan 11 devre kartı, kablo ve mühimmat ile örgütsel doküman ve yaşam malzemeleri ele geçirildi.

Eruh ilçesi kırsalında İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekiplerin düzenlediği operasyona ilişkin Siirt Valiliği'nce yapılan yazılı açıklamada, şöyle denildi:

"Siirt İl jandarma Komutanlığınca PKK/KCK bölücü terör örgütü mensuplarının faaliyetlerinin ortaya çıkarılması ve etkisiz hale getirilmesine yönelik olarak yapılan istihbari çalışmalar neticesinde; Pervari ve Eruh İlçe Jandarma Komutanlıkları sorumluluk alanında 'Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Bahattin Baştan (2018-30) Operasyonu' icra edilmiştir. Gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında; 5 adet çoklu patlatma sistemi, 11 adet patlayıcı el yapımı patlayıcı devre kartı (2 adedi telsiz alıcı sistemi), 6 adet direnç kablo monteli, 50 metre saniyeli fitil, 73 adet elektrikli fünye, 6 adet muhtelif pil, 8 adet kablo monteli kullanıma hazır düzenek, 3 adet ayakkabı, 50 kilogram gübre ile çok sayıda yaşam malzemesi, örgütsel doküman ve muhtelif sayıda sivil kıyafet ele geçirilmiştir. Siirt İl Jandarma Komutanlığı başta terörle mücadele görevleri olmak üzere, kamu düzeni ve huzurun devamı ile genel emniyet ve asayişin sağlanması için milletinin emrinde kararlılıkla görevine devam etmektedir." SİİRT, (DHA)

TERÖR ÖRGÜTÜNÜN 5 ODALI SIĞINAĞI BULUNDU

Bingöl'ün Genç ilçesi kırsalında düzenlenen operasyonda terör örgütü PKK'nın kullandığı 5 odalı sığınak bulundu. Sığınakta 2 el bombası ile bol miktarda giyim ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Genç ilçesi kırsalında düzenlenen operasyon kapsamında bulunan 5 odalı sığınak ile ilgili olarak Bingöl Valiliği'nden yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, "Bingöl İl Jandarma Komutanlığı tarafından Bingöl ili Genç ilçesi kırsalında icra edilen operasyon kapsamında, 2 adet el bombası, 9 büyük, 4 adet küçük tüp, yaklaşık 500 kilogram gıda malzemesi, 1 adet tv, 1 adet uydu alıcısı, 100 adet pil, 1 adet akü, 2 adet ocak, muhtelif giyim ve yaşam malzemesi, ele geçirilmiştir. Güvenlik güçlerimiz, bölge halkımızın da desteğiyle huzur ve güvenliği sağlamak maksadıyla, ilimiz genelinde bölücü terör örgütü ile mücadelesini kararlılıkla sürdürmektedir" denildi. BİNGÖL, (DHA)

BİTLİS'TE, PKK'YA AİT 3 SIĞINAK BULUNDU

Bitlis'in Tatvan ve Mutki ilçeleri kırsalında jandarma, polis ve güvenlik korucularının katılımıyla 4 bölgede düzenlenen operasyonlarda; terör örgütü PKK'ya ait 3 sığınak, 1 depo, 2 avcı çukuru ve 5 gözetleme mevzisi belirlendi. Sığınaklarda; basma düzenekli el yapımı patlayıcı, EYP düzeneği, tüp, örgütsel doküman ve yaşam malzemeleri ele geçirildi.

Tatvan ve Mutki ilçeleri kırsalındaki 4 bölgede, 14- 16 Aralık günlerinde, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile güvenlik korucularının katıldığı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda yapılan arazi arama- tarama faaliyetlerinde; terör örgütü PKK'ya ait 3 sığınak, 1 depo , 2 avcı boyu çukuru ve 5 gözetleme mevzisi tespit edildi. Sığınak ve depoda; 1 basma düzenekli el yapımı patlayıcı, 1 EYP düzeneği, 1 büyük tüp, sığınak yapımında kullanılan branda, örgütsel doküman ve yaşam malzemeleri ele geçirildi. Bölgedeki operasyonların sürdürüldüğü belirtildi. Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS, (DHA)