Son dakika 2023 haberleri ile ilgili DHA'ya eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan 2023 gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan 2023 haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 18.561 2023 haberi bulunmuştur.
Bakan Şimşek: Terörsüz Türkiye ile bölgede kişi başına düşen gelir, Türkiye ortalamasının iki katına çıkacakHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Kişi başı gelirde ortalama yıllık artış GAP bölgesine ve Doğu Anadolu Projesinin olduğu illerde çok daha hızlı. Bence ‘Terörsüz Türkiye’ ile birlikte kişi başına gelir, GAP ve DAP bölgesinde Türkiye ortalamasının iki katına çıkacak. Ve arayı hızla kapatacak. Nasıl ki biz Avrupa ile arayı kapatıyorsak, Doğu ve Güneydoğu da Türkiye'nin gelişmiş bölgeleri ile arayı kapatacak” dedi.
2026 yılı bütçesi, TBMM Genel Kurulu'ndaTürkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda, '2026 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi'nin maddeleri üzerine görüşmeler başladı.
Irak'ta terör eyleminde kaçırılan çocuk, Türkiye'de ailesine kavuştuIrak'ın Telafer bölgesinde 2014 yılında DEAŞ terör örgütünün eylemi sırasında 9 aylıkken kaçırılan Türkmen aileye mensup Ali Gazi Mohammed Jameel (12), Türkiye'de bulundu. Ankara'da Iraklı ailenin yanında yıllarca okul ve hastane yüzü görmeden kimliksiz yaşayan Ali Gazi, polis eşliğinde teslim alınıp, 2 yıl devlet korumasında yaşadıktan sonra, hukuki sürecin tamamlanmasıyla 15 Aralık'ta Irak'tan gelen ailesine teslim edildi.
TÜİK: Çevre koruma harcamaları yüzde 108,3 arttıTürkiye istatistik Kurumu (TÜİK), çevre koruma harcamalarının 2024 yılında bir önceki yıla göre yüzde 108,3 artarak toplam 441 milyar TL olarak gerçekleştiğini açıkladı.
Bakan Işıkhan: Çalışanlarımızın gelirlerini enflasyona ezdirmeyeceğizÇalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Geçtiğimiz hafta, 2026 yılında geçerli olacak asgari ücretin belirlenmesi için Asgari Ücret Tespit Komisyonumuzu topladık. İşçi ve işveren temsilcilerimizle görüşerek sosyal diyalog sürecini aktif bir şekilde sürdürüyoruz. Her yıl olduğu gibi bu yıl da 2026 yılı asgari ücret miktarının çalışanlarımızın gelirlerini enflasyona ezdirmeyecek, istihdam ve makroekonomik dengeleri koruyacak ortak bir noktada belirlenmesi için komisyon olarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.
İzmir'de 80 milyon TL'lik usulsüzlük iddiasıİzmir'de eğlence sektöründe faaliyet gösteren bir firmanın sahibi Ata Karataş (50), şirket hesaplarından bilgisi dışında yaklaşık 80 milyon TL'nin usulsüz şekilde aktarıldığı iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Olayla ilgili gözaltına alınan 4 şüpheliden 1'i tutuklandı, 3'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Mahkemeden işsiz erkeğe nafaka kararıİzmir'in Tire ilçesindeki boşanma davasında mahkeme, tarafların sosyal ve ekonomik durumlarını dikkate alınarak işsiz olan erkek S.B.'ye aylık 5 bin lira nafaka ödenmesine karar verdi.
Gece hesabından 60 bin TL kredi çekildi, banka kusurlu bulunduKonya'da yaşayan 46 yaşındaki Mustafa S., hesabından 60 bin lira kredi çekilip, 40 bin lira da faal olmayan bir şirkete havale yapıldığını fark etti. Mustafa S. işlemin saat 03.00 sıralarında gerçekleştiğini belirterek, bankanın yeteri kadar güvenlik önlemi almadığı gerekçesiyle Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurdu. Mahkeme Mustafa S.'yi haklı, bankayı kusurlu buldu. Paranın Mustafa S.'ye iadesine karar verildi. Mustafa S.'nin avukatı Burak Temizer, kararın örnek olduğunu belirterek "Bankalar, en yüksek seviyede tedbirleri almakla yükümlüdür. Banka karara itiraz etse de mahkeme bunu reddetti. Bankadan parayı icra takibi başlatarak aldık" dedi.
BALİSTİKA ile tırnağı arızalı tabanca incelendi; 2 yıl önce cinayette kullanıldığı ortaya çıktıKAYSERİ Bölge Kriminal Polis Laboratuvarı Balistik Şube Müdürlüğü Laboratuvarı'nda, TÜBİTAK tarafından yerli imkanlarla geliştirilen Balistik Görüntü Analizi ve Tanıma Sistemi (BALİSTİKA) ile yapılan incelemede; tırnağı arızalı bir tabancanın 2 yıl önce işlenen cinayette kullanıldığı ortaya çıktı. Balistik Şube Müdürlüğü'nde görevli Dr. Başkomiser Necip Öcal, "Bu sistemde veri tabanında yapmış olduğumuz karşılaştırmalar sayesinde suça karışan ateşli silahların geçmişteki suçlarla bağlantılarını tespit edebiliyor ve bu sayede de yıllar önce işlenen suçları çözüme kavuşturabiliyoruz" dedi.
Bakan Kurum: Türkiye, asrın felaketini, asrın destanına dönüştürmüştürÇevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Türkiye; bir anka kuşu gibi küllerinden doğmuş; karanlık yerini yeniden aydınlığa bırakmış; baharı müjdeleyen 455 bin çiçek açmış, büyük ve güçlü Türkiye, asrın felaketini, asrın destanına dönüştürmüştür” dedi.
FIFA Dünya Kupası öncesi yıldızlar karması sahalara geri döndüFIFA Dünya Kupası 2026 öncesinde Ruffles, tarihinin en büyük kampanyasına imza attı ve Lionel Messi, Sir David Beckham, Thierry Henry, Alexia Putellas ile Steve Carell gibi dünya çapındaki yıldızları bir araya getirdi
TÜİK: 2024'te kurulan girişimlerin istihdam yaratma payı yüzde 4,9 olduTürkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yayımlanan 2024 yılına ilişkin girişimcilik ve iş demografisi istatistiklerine göre; girişimlerin 2024 yılında doğum oranı 15,8 oldu. Bu girişimlerin istihdam yaratma payı da yüzde 4,9 olarak kayıtlara geçti.
Ankara-Niğde Otoyolu'na uluslararası finansman ödülüUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 5'inci yılını kutlayan Ankara-Niğde Otoyolu'nun Uluslararası Yol Federasyonu’ndan 'Proje Finansmanı ve Ekonomisi' kategorisinde ödül aldığını duyurdu.
Bakan Şimşek: 2026 yılında enflasyon hedefler doğrultusunda düşmeye devam edecekHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "2026 yılında muhtemelen daha destekleyici küresel finansal koşullar, ılımlı emtia fiyatları, tabii ki sıkı para ve maliye politikası, güçlenen finansal istikrar, beklentilerdeki iyileşmeyle birlikte, bunun hızlanmasıyla birlikte dezenflasyonda daha güçlü bir momentum söz konusu olacak. Dolayısıyla 2026 yılında, biz, enflasyonun hedefler doğrultusunda düşmeye devam edeceğine inanıyoruz" dedi.
Bakan Fidan: Saygın ve lider bir Türkiye inşa ediyoruzDışişleri Bakanı Hakan Fidan, "Sayın Cumhurbaşkanımızın bizlere istikametini çizdiği 'Türkiye Yüzyılı' hedefiyle; yakın coğrafyasında güvenlik ve refah üreten, bölgesel ve küresel düzeyde 'düzen kurucu' rolünü pekiştiren, uluslararası ticarette pazar payını ve rekabetçiliğini artırmış ve uluslararası sisteme kendi özgün siyasi ve kültürel katkısını sunabilen, saygın ve lider bir Türkiye inşa ediyoruz" dedi.
Bakan Göktaş: Dijital medyaya dair denetleyici bir yasal düzenlemenin yapılması elzemdirAile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Bugün birçok ülke, çocukları, dijital ortamda karşılaşabilecekleri risklerden korumak için ciddi tedbirler alıyor. Bu alanda ülkemize özgü bir model geliştirmek için geçen yıl altyapı çalışmalarını başlattık. Dijital medya ve oyun platformlarına dair düzenleyici ve denetleyici bir yasal düzenlemenin yapılması elzemdir" dedi.
Bakan Bayraktar: Şırnak petrolün en fazla üretildiği il, sırada Diyarbakır varEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, “Diyarbakır’da yürüttüğümüz çalışmalarda yatay sondaj yöntemiyle üretilebilecek önemli miktarda kaya petrolü rezervi olduğuna inanıyoruz. Gabar sahasıyla birlikte Şırnak’ı petrolün en fazla üretildiği il haline getirdik, bu yeni üretim yöntemi ile sırada inşallah Diyarbakır var” dedi.
Mersin’den Gazze’ye 19’uncu ‘İyilik Gemisi’ yola çıktıTürk Kızılay, Gazze’deki insani krize destek amacıyla hazırladığı 19’uncu İyilik Gemisi’ni Mersin Limanı’ndan dualarla uğurladı. Kosova halkının da katkılarıyla hazırlanan gemi, yardımları ihtiyaç sahibi Gazzelilere ulaştıracak.
Mersin’den Gazze’ye 19’uncu ‘İyilik Gemisi’ yola çıktıTürk Kızılay, Gazze’deki insani krize destek amacıyla hazırladığı 19’uncu İyilik Gemisi’ni Mersin Limanı’ndan dualarla uğurladı. Kosova halkının da katkılarıyla hazırlanan gemi, yardımları ihtiyaç sahibi Gazzelilere ulaştıracak.
Depremde enkazdan sadece kızının çocukluk fotoğrafını kurtarabilen aile, yeni evlerindeKahramanmaraş merkezli depremlerde 16 yıllık birikimleri olan evleri yıkılan ve enkazdan sadece kızlarının çocukluk fotoğrafının basılı olduğu yastığı kurtaran görme engelli Necmettin Emekçi (56) ile eşi Fidan Emekçi (62), yeni konutlarına kavuştu. Necmettin Emekçi, "Burada evimiz, eşyalarımız ile birlikte yıkıldı. Allah devletimizden razı olsun. Bize hak sahipliği çıktı ve konutumuza yerleştik" dedi.
Depremde enkazdan sadece kızının çocukluk fotoğrafını kurtarabilen aile, yeni evlerindeKahramanmaraş merkezli depremlerde 16 yıllık birikimleri olan evleri yıkılan ve enkazdan sadece kızlarının çocukluk fotoğrafının basılı olduğu yastığı kurtaran görme engelli Necmettin Emekçi (56) ile eşi Fidan Emekçi (62), yeni konutlarına kavuştu. Necmettin Emekçi, "Burada evimiz, eşyalarımız ile birlikte yıkıldı. Allah devletimizden razı olsun. Bize hak sahipliği çıktı ve konutumuza yerleştik" dedi.
Bakan Ersoy: 2025 yıl sonu hedefimiz olan 64 milyar doları yakalayacağızKültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Biz ülkemizi 2024 itibarıyla 4'üncü sıraya taşıdık. Turizm gelirimizde gerçekleştirdiğimiz sıçrama bunun da ötesindedir. Bu alanda 2017'de 15'inci sırada olan ülkemizi 2024'te 7'nciliğe yükselttik. Turizm gelirleri artışında yakaladığımız bu ivmeyle 2025 yıl sonu hedefimiz olan 64 milyar doları yakalayacağız" dedi.
2023 ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.