Cevdet Yılmaz: 2028 yılı hedefimiz net; enflasyonu tek haneye indireceğizCumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "2028 yılı hedefimiz nettir; enflasyonu kalıcı şekilde tek haneye indireceğiz. Cari açığı yüzde 1 civarına indireceğiz. Önümüzdeki üç yılda ilave 2,5 milyon ilave istihdam oluşturacağız ve işsizlik oranını yüzde 8'in altına ilk defa düşürecek bir perspektifle hareket ediyoruz" dedi.
YÖK Başkanı Özvar: 2028’e kadar en az 2 üniversitemizin ilk 200’e girmesini hedefliyoruzYükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, “Ülkemizin 12’nci 5 yıllık Kalkınma Planında ve Yükseköğretim Kurulunun Strateji Belgelerinde yer aldığı üzere 2028 yılına kadar uluslararası sıralamalarda en az 2 üniversitemizin ilk 200’e, 10 üniversitemizin ilk 500’e ve 50 üniversitemizin ilk 1000’e girmesini hedefliyoruz” dedi.
Bakan Göktaş: 2028'de kadın işgücüne katılım oranını yüzde 40,1 olarak belirledikAile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Kadınların ekonomik katılımını ulusal politikalarımızın ayrılmaz bir parçası olarak değerlendiriyoruz. Ülkemizin 12'nci Kalkınma Planı’nda 2028 yılı sonuna kadar kadın işgücüne katılım oranını yüzde 40,1, kadın istihdam oranını yüzde 36,2 olarak belirledik" dedi.