Son dakika 2028 haberleri ile ilgili DHA'ya eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan 2028 gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan 2028 haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.276 2028 haberi bulunmuştur.
Bakan Bayraktar: 2028'de tükettiğimiz doğal gazın en az yüzde 20'sini depolayabileceğizEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, "Olası küresel şokların etkilerini en aza indirmek adına depolarımızı yeniden tam kapasiteyle doldurmak üzere çalışıyoruz. Depolama konusundaki yatırımlarımızı sürdüreceğiz. Yapacağımız yatırımlarla 2028 yılında, tükettiğimiz doğal gazın en az yüzde 20’sini depolayabileceğiz" dedi.
TGF Başkanı Taha Akgül: Asıl gündemimiz olimpiyatlardırTürkiye Güreş Federasyonu (TGF) Başkanı Taha Akgül, “Avrupa ve Dünya şampiyonalarına ülkemiz de biz de değer veriyoruz ama asıl gündem olimpiyatlardır. Realite olimpiyatlarda ortaya çıkıyor” dedi.
Yüzde 60 engelli raporu olan gaziye 'engelli parkı' cezasıİstanbul’da yaşayan harp malulü gazi Nejdet Diğa’ya Balıkesir Edremit'te engelli otoparkını ihlal ettiği gerekçesiyle trafik cezası kesildi. Yüzde 60 engelli raporu bulunan Diğa, "Engelli park yeri ihlalinden dolayı engelli otoparkında ceza kesilmiş, sonradan geldi. 21 Şubat'ta kesilmiş olan ceza, 11 Mart 2026 günü elime ulaştı. Sürekli engelli parklarına park ediyorum, mecbur kalmadıkça başka yere park etmiyorum. Türkiye Cumhuriyeti'nin kanunlarını hiçe sayarak trafik cezası kesilmiş. Bu cezanın haksız olduğunu düşünüyorum. 2 bin 492 lira kesilmiş cezaya yargıda itiraz etmeyi düşünüyorum" dedi.
Yüzde 60 engelli raporu olan gaziye 'engelli parkı' cezasıİstanbul’ da yaşayan harp malulü gazi Nejdet Diğa’ya Balıkesir Edremit'te engelli otoparkını ihlal ettiği gerekçesiyle trafik cezası kesildi. Yüzde 60 engelli raporu bulunan Diğa, "Engelli park yeri ihlalinden dolayı engelli otoparkında ceza kesilmiş, sonradan geldi. 21 Şubat'ta kesilmiş olan ceza, 11 Mart 2026 günü elime ulaştı. Sürekli engelli parklarına park ediyorum, mecbur kalmadıkça başka yere park etmiyorum. Türkiye Cumhuriyeti'nin kanunlarını hiçe sayarak trafik cezası kesilmiş. Bu cezanın haksız olduğunu düşünüyorum. 2 bin 492 lira kesilmiş cezaya yargıda itiraz etmeyi düşünüyorum" dedi.
Paralimpik tekvandocu Nurcihan'ın hedefi 2028 Los AngelesABD’de geçen hafta düzenlenen US Open Para Taekwondo Championship’te bronz madalya kazanan Bitlisli paralimpik tekvandocu Nurcihan Ekinci Gül (36), hedefinin 2028’de yapılacak Los Angeles Paralimpik Oyunları’nda Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmek olduğunu söyledi.
Paralimpik tekvandocu Nurcihan'ın hedefi 2028 Los AngelesABD’de geçen hafta düzenlenen US Open Para Taekwondo Championship’te bronz madalya kazanan Bitlisli paralimpik tekvandocu Nurcihan Ekinci Gül (36), hedefinin 2028’de yapılacak Los Angeles Paralimpik Oyunları’nda Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmek olduğunu söyledi.
Bakan Bayraktar: Hedefimiz Türkiye’yi enerjide bağımsız kılmakEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, "Hedefimiz Türkiye’yi enerjide bağımsız kılmak, Türkiye'yi enerjide dışa bağımlılıktan kurtarmak. Bu bizi uluslararası alanda çok daha güçlü bir hale getirecek, çok daha kendimizi güvence altına almış olacağız hem de dışarı ödediğimiz döviz cebimize kalacak" dedi.
Bakan Uraloğlu: Türk sahipli 14 gemi Hürmüz'de bekliyorUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Hürmüz Boğazı'nda Türk bayraklı gemi olmadığını belirterek, "Türk sahipli 15 gemimiz vardı; 1 tanesini İran makamlarıyla, İran limanını kullandığı için müsaade alıp geçirdik. İran tarafıyla temas halinde olmaya çalışıyoruz. 14 gemimiz bekliyor, herhangi bir problemleri şu anda yok" dedi.
Bakan Bayraktar: Karadeniz'de iki yeni sondaja başlıyoruzEnerji ve Tabii Kaynakları Bakanı Alparslan Bayraktar, “Önümüzdeki ay nisan içerisinde Karadeniz'de iki yeni sondaja başlıyoruz. Yani yeni rezerv amaçlı, keşif amaçlı sondaja başlayacağız, Fatih gemimiz ve Abdülhamit gemimizle. İnşallah bu çalışmalardan sonra rezervimizi artırmaya ve yeni sahaları keşfetmeye bakıyoruz” dedi.
Bakan Bayraktar: Ülkemiz için enerji arzı sorunu öngörmüyoruzEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, yerli enerjinin öneminin daha da arttığını, Türkiye için şu an bir enerji arzı sorunu öngörmediklerini belirterek, “Zira dünyada yaşanan özellikle bölgemizde hemen civarımızda yaşanan gelişmeler, çatışmalar, savaş durumu, enerji konusunu gündemin ana konusu haline getirdi. Enerji kaynaklarına erişim, enerjinin kesintisiz tedariği şu anda herkesin ana gündem maddesi. Şu anda ülkemiz için herhangi bir arz kesintisi öngörmüyoruz.” dedi.
Fatma Betül Sayan Kaya: 2028’de Cumhurbaşkanımızı yeniden başkan yapacağızAK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Bursa’da çok çalışarak 2028’de dünyanın ihtiyacı olan lideri, Cumhurbaşkanımızı yeniden başkan yapacağız. Sadece Türkiye’nin değil, dünyanın buna ihtiyacı var” dedi.
Bursa, Yüksek Hızlı Tren ağına katılan 12'nci il olacakUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli Hızlı Tren Projesi kapsamında Bursa-Osmaneli kesiminde çalışmaların son aşamaya geldiğini belirterek, hattı bu yılın ikinci yarısında tamamlamayı hedeflediklerini ve Yüksek Hızlı Tren (YHT) ağına katılacak 12'nci ilin Bursa olacağını ifade etti.
Avrupa Kış Üniversite Oyunları’na aday olan Erzurum’da iyi niyet protokolü imzalandıAvrupa Kış Üniversite Oyunlarına (EUSA) aday olan Erzurum’da iyi niyet protokolü imzalandı. Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu (TÜSF) Başkanı ve Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen, 2028 EUSA’dan sonra 2029 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’na adaylık sürecini de başlattıklarını söyledi.
Bakan Yumaklı: Gıda anlamında problem, gübre tedarikinde sıkıntı yokTarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Bizler bu risklerin ortaya çıkma ihtimalinden bu yana hazırlık içerisindeyiz. En başta gübre stoklarımız ki bunun çokça maalesef dezenformasyonu dile getirildi. Bunların hazırlığı içerisindeydik. Bunları bir kez daha ifade edelim. Gıda anlamında herhangi bir problem yok. Tam ekim döneminde de daha doğrusu gelişim döneminde gübre tedariki ile ilgili herhangi bir sıkıntının olmadığını buradan tekrar ifade etmek istiyorum. Hatta arzı arttırma adına gerekli tedbirleri alıyoruz. En son dün gece bazı ülkeler için uygulamış olduğumuz gümrük vergisi oranlarını sıfıra indirdik" dedi.
Bakan Uraloğlu: Demiryolu ağımızı 2053 yılına kadar, 28 bin 590 kilometreye yükseltmeyi planladıkUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Demiryolu ağımızı 2028’e kadar 17 bin 287 kilometreye, 2053 yılına kadar ise 28 bin 590 kilometreye yükseltmeyi planladık. Ancak bizim vizyonumuz sadece demiryolu ağ uzunluğunu artırmak değil; bu hatlarda kullanılan her aracı, her bileşeni de yerli ve milli imkanlarla üretmek, geliştirmek. Bu vizyonun en somut temsilcisi ise yüzyılı aşan tecrübesiyle ana ve kritik demiryolu bileşenlerini üreten, bölgemizin en büyük raylı sistem araç üreticisi TÜRASAŞ’tır” dedi.
2028 ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.