Son dakika ABD Dışişleri Bakanlığı haberleri ile ilgili DHA'ya eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan ABD Dışişleri Bakanlığı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan ABD Dışişleri Bakanlığı haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 886 abd disisleri bakanligi haberi bulunmuştur.
İran: ABD ile herhangi bir müzakeremiz olmadıİran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf ve Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, ABD Başkanı Donald Trump’ın İran ile müzakere yapıldığını söylemesinin ardından 'ABD ile müzakere yapılmadı' açıklamasında bulundu.
Bakan Fidan'dan telefon görüşmeleriDışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran ve Mısır Dışişleri Bakanları ile Avrupa Komisyonu ve ABD’li yetkililerle telefonda görüştü.
İran Dışişleri Bakanı Arakçi'den İngiltere'ye 'askeri üs' tepkisiİran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, İngiltere Dışişleri Bakanı Yvette Cooper ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, İngiltere'nin ABD'ye askeri üs sağlamasını ‘saldırıya iştirak’ olarak nitelendirerek tepki gösterdi.
CHP'li Günaydın: Kumpas davaları üzerinden siyaseti dizayn edebilmek mümkün değilCHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) yönelik 'yolsuzluk' davasına ilişkin, "Bütün bu dava süreci bize bir kere daha gösteriyor ki kumpas davaları üzerinden siyaseti dizayn edebilmek mümkün değildir. Siyaseti gerçek yaşamla, vatandaşın önüne koyacağınız ve onun rızasını alacağınız hizmetlerle domine edebilirsiniz" dedi.
Dışişleri: Türkiye arabuluculuk konusunda hazırDışişleri Bakanlığı, "İsrail ve ABD’nin İran’a saldırmasıyla başlayan ve İran’ın üçüncü ülkeleri hedef almasıyla devam eden gelişmeler, bölgemizin geleceğini ve küresel istikrarı riske atacak niteliktedir. Türkiye, arabuluculuk konusunda gerekli desteği vermeye hazırdır" açıklamasını yaptı.
Çin: ABD’nin iddiaları tamamen asılsızÇin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, ABD'nin, Çin’in nükleer testler yürüttüğüne ilişkin iddialarını reddederek, “ABD’nin iddiaları tamamen asılsız” dedi.
İran’dan Trump’ın açıklamalarına yanıtİran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, ABD Başkanı Donald Trump’ın Kongre’deki konuşmasına ilişkin, “Profesyonel yalancılar, sahte bir gerçeklik üretme konusunda özel bir uzmanlığa sahiptir” dedi.
Abd Dışişleri Bakanlığı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.